Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Maatalouden investointitukien haussa loppukiri Pohjois-Savossa (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Maatalouden investointeihin haettiin avustuksia vilkkaasti vuoden 2013 viimeisellä hakukierroksella. Pohjois-Savossa maatalouden investointiavustusta haettiin 1,7 miljoonaa euroa ja korkotukilainaa 5,6 miljoonaa euroa.  Pohjois-Savon investointitukihakemuksista euromääräisesti ykköskohteena ovat edelleen lypsykarjatalouden investoinnit. Vuoden 2013 aikana on rahoitettu 15 lypsykarjanavettaa. Muita suosittuja kohteita ovat olleet lihakarjanavetat ja salaojitus.

Nuorten viljelijöiden aloitustukia on Pohjois-Savossa myönnetty vuoden 2013 aikana 39 kappaletta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylitarkastaja Juha Ikäheimo kertoo, että aloitustukia on myönnetty muutama enemmän kuin viime vuonna. -Luopumistuen ehtojen muuttuminen on ollut vauhdittamassa sukupolven vaihdoksia. Myös vuodesta 2014 odotetaan vilkasta nuorten viljelijöiden aloitustukien osalta, Ikäheimo arvioi.

Koko Suomessa ELY-keskuksista haettiin avustusta yhteensä 47 miljoonaa euroa. Jaettavaa rahaa avustuksiin oli käytettävissä kuitenkin vain 17 miljoona euroa. Valtakunnan tasolla maatalouden investointeihin hakemuksia tuli niin paljon, että ELY-keskuksissa jouduttiin ensimmäistä kertaa käyttämään valintamenettelyä. Tämä tarkoitti Pohjois-Savossakin sitä, että monia hyviä hankkeita jäi ilman investointitukea. Uusi hakukierros on kuitenkin jo käynnistynyt, joten nämäkin hankkeet pääsevät mukaan vuoden 2014 ensimmäiselle hakukierrokselle. Vuonna 2014 investointituet rahoitetaan kokonaan kansallisesti. Hakukierroksia on aiempien vuosien tapaan neljä kappaletta.

 

Lisätietoja:
ylitarkastaja Juha Ikäheimo, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 010, juha.ikaheimo(at)ely-keskus.fi


Regional information