Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Lounais-Suomen levätilanne jatkuu hyvänä, ensimmäiset levähavainnot merialueilta (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Heinäkuu jatkuu Lounais-Suomessa vähäleväisenä. Sisävesissä hiukan sinilevää on havaittu jälleen Siikaisissa Siikaistenjärven havaintopaikalla. Lisäksi Rymättylän Kirkkojärven havaintopaikalla on havaittu vähän levää. Pyhäjärven havaintopaikoilla levää ei kuluneella viikolla ole enää havaittu.

Merialueilla sijaitsevista leväseurannan havaintopaikoista levää on havaittu Rauman Otanlahdella. Lisäksi vakioseurannan ulkopuolella levää on hieman ollut Uudenkaupungin eteläpuolella Vaakuan kaakkoisrannalla Pöröniemellä.

Heinäkuun levähavainnot ovat olleet tavanomaista vähäisempiä. Tähän vaikuttavat hellejakson lyhyt kesto sekä alkuviikon tuulisuus ja sateet, jotka ovat sekoittaneet vettä. Levän määrä vedessä voi kuitenkin kasvaa äkillisesti, jos sää jälleen lämpenee.

Päivitetyn levätilanteen voi tarkistaa Suomen Ympäristökeskuksen Järvi&Meriwiki -palvelusta, johon voi myös tallentaa omia levähavaintojaan. Levätilannetta voi myös seurata älypuhelimeen ladattavan Levävahti -sovelluksen avulla. Lounais-Suomen alueella tehdyistä levähavainnoista voi ilmoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukseen (puh. 0295 022 530).

Lisätietoja:

Maria Hughes, harjoittelija    puh. 0295 022 530

Heli Perttula, ylitarkastaja      puh. 0295 022 925


Regional information