Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Levätilanteessa ei suuria muutoksia Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Lounais-Suomen sinilevätilanne on suurelta osin pysynyt viime viikon kaltaisena. Sisävesillä levät ovat hieman lisääntyneet ja merialueella Halikonlahdella on esiintynyt monin paikoin runsaasti levää.

Sisävesien vakiohavaintopaikoista vähän levää on havaittu Painion havaintopaikalla Somerolla, Aurajoen Maarian altaassa, Dragsfjärdenissä Kemiönsaarella, Rymättylän Kirkkojärvessä, Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan uimarannalla ja Valasrannassa, Köyliönjärven Yttilän Ottassa sekä kaikilla kolmella Isojärven havaintopaikalla Pomarkussa ja Siikaisissa. Runsaasti levää on havaittu Sääksjärven Madekalliossa Kokemäellä ja Valkjärven Isoselällä Siikaisissa. Kaarinan Littoistenjärvessä sinilevää on yhä erittäin runsaasti. Vakioseurannan ulkopuolelta Isojärven Vähäselällä on todettu erittäin runsas leväesiintymä Juliaananluodolla ja Rauman Narvijärvellä levää on havaittu vähän veteen sekoittuneena.

Saaristomeren vakiohavaintopaikoista vähän levää on havaittu Seilissä ja Söderbyssä Paraisilla sekä Merimaskun Kirkonsalmessa. Salon Mathildedalin havaintopaikalla levää on erittäin runsaasti. Lisäksi Halikonlahdella on tehty vakioseurannan ulkopuolelta useita havaintoja erittäin runsaista leväesiintymistä. Selkämerellä on havaittu vähäisiä määriä levää Raumalla Kylmäpihlajan lähistöllä.

Lisätietoja:

tarkastaja Elisa Vartiainen p. 0295 022 530

ylitarkastaja Asko Sydänoja puh. 0295 022 949


Regional information