Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Kouvolassa kohdattiin tiesuunnitelmakarttojen äärellä  (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa tiesuunnitelmaa valtatielle 6 Kouvolan kohdalle Keltin ja Tanttarin välille. Hankkeen ensimmäinen yleisötilaisuus pidettiin 16.6.

Tie- ja katusuunnittelun ensimmäinen yleisötilaisuus järjestettiin 16.6.2022.  Tilaisuudessa esiteltiin hankkeen taustoja, tavoitteita, aikataulua ja sisältöä sekä keskusteltiin toiveista suunnitelmaan liittyen. Suunnitelmaa esittelivät Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta projektipäällikkö Vesa Koistinen ja hankkeen suunnittelukonsultti Sitowisen Oy:n projektipäällikkö Rauno Tuominen. Kouvolan kaupungin edustaja oli Jussi Kimmo.

Paikalla oli reilut 20 henkilöä ja keskusteluissa nousivat erityisesti esille meluntorjunnan tarpeellisuus ja kulkuyhteyksien muutokset. Myös Keltin sillan huono kunto kirittää hankkeen eteenpäin vientiä.

Tilaisuuden esittelymateriaaleihin ja mm. videoon voi tutustua Väyläviraston verkkosivulla

Vaikuta suunnitteluun - anna palautetta!  

Seuraavaksi jatketaan suunnitelmien tarkentamista. Hanketta viedään eteenpäin tiiviissä yhteystyössä alueen asukkaiden kanssa, ja suunnitteluun voi osallistua monin tavoin. Hankkeen verkkosivulla on mm. karttapalvelu, missä voi katsella ja kommentoida suunnitelmaa, ja palautteen voi kohdentaa suoraan kartalle. Myöhemmin on myös tulossa lisää yleisötilaisuuksia ja työpaja- ja maastopäiviä.

Seuraa hanketta myös Facebookissa!


Sitowisen projektipäällikkö Rauno Tuominen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Vesa Koistinen vastasivat yleisötilaisuuteen osallistuneiden kysymyksiin.


​​​​​​​Kouvolatalon Honkasaliin saapui parisenkymmentä tiesuunnitelmasta kiinnostunutta.


​​​​​​​
T​​​​​​​eksti ja kuvat: Minna Niukkanen
 

​​​​​​​​​​​​