Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Nuori mies tietokoneella kuulokkeet korvilla.

Koulutustarjontaa täydennetään tänä keväänä toteutettavalla pelialan valmentavalla työvoimakoulutuksella (Pohjanmaa)


Tuorein työllisyyskatsaus (joulukuu 2021) kertoo, että Pohjanmaan ELY-keskusalueella on tilastojen mukaan 1700 alle 30-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Vaikka määrä on aiemman vuoden vertailuajankohtaan nähden laskenut huimasti (63 %), on luku merkittävä. Nuorten syrjäytyminen on uhka, johon tulee vastata tarjoamalla työtä tai työelämän tartuntapintaa opiskelumahdollisuuksista. Pohjanmaan ELY-keskus ja Pohjanmaan TE-toimisto ovat yhdessä Vaasan kaupungin nuorisopalvelujen kanssa pohtineet keinoja nuorten poluttamiseen opintojen ja työelämän moninaisten mahdollisuuksien pariin. Laajaa työvoimakoulutuksen ja valmennuspalvelujen valikoimaa täydennetään tänä keväänä toteutettavalla pelialan valmentavalla työvoimakoulutuksella, joka kohdennetaan nimenomaan pelialasta kiinnostuneille alle 30-vuotiaille nuorille.


Koulutuksen toteuttaa Buutti Oy, joka avaa Buutti Game Dev Academyksi nimetyn koulutuksen aikana pelinrakennuksen työkaluja ja ympäristöjä mielenkiintoisten tiimissä tehtävien harjoitusten avulla, pelialan ammattilaisten vierailuja unohtamatta.

- Koulutuksen keskiössä ovat osallistujien henkilökohtainen ohjaus kannustavassa ympäristössä ja peliohjelmointitaitojen vahvistaminen yhdessä tekemällä, summaa Susanna Juusola Buutti Oy:stä.


- Vaasan kaupungin nuorisopalvelut kiinnostui pelialle valmentavasta toiminnasta tutustuessaan vastaavaan toimintaan Tampereen nuorten palveluissa. Pelialle valmentavaa koulutusta oli Tampereen nuorten palveluissa toteutettu ERS-hankkeena. Hanke oli saanut alueen nuorilta innostuneen vastaanoton ja hakijoita oli enemmän kuin valmennusryhmiin voitiin ottaa. Myös koulutuksen käyneiden nuorten jatkosijoittuminen työelämään ja koulutukseen oli onnistunut erinomaisesti, kertoo Tuula Ahonpää Vaasan kaupungin nuorisopalveluista.


Buutti Oy järjestää koulutuksesta infotilaisuuden webinaarina 10.2.2022 klo 14:00-15:00.

Koulutuksen haku on jo auki: https://buuttiedu.com/tyonhakijalle/buutti-game-dev-academy/

Mukaan haetaan 15 pelialasta kiinnostunutta alle 30-vuotiasta TE-palveluiden työnhakija-asiakasta.

- Uskon, että nämä nuoret löytävät tästä koulutuksesta uudenlaisia avaimia työ- tai opintouralleen, toteaa Mervi Mäkinen Pohjanmaan ELY-keskuksesta.


Lisätietoja:
Buutti Oy, liiketoimintapäällikkö Susanna Juusola, +358 45 783 22786
Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, koulutusasiantuntija Mervi Mäkinen, +358 295 028 682