Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Kesän sinileväseuranta loppuu Pirkanmaalla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Tällä viikolla Pirkanmaan virallisilla levähavaintopaikoilla on sinilevää havaittu runsaasti Kyrösjärven Hämylanlahdelta ja Toivolansaaren uimarannalta. Pyhäjärvellä Nokian Halkoniemessä, Lehtiniemessä sekä Pirkkalan Kranstolpassa on ollut hieman levää. Hiukan levää havaittiin myös Oriselän Tähtiniemen rannalla ja Vanajaveden Sääksmäen sillan havaintopisteestä.

Pirkanmaan järvien pintavesien lämpötila on laskenut alle 15 asteen.

- Viilentynyt veden lämpötila hillitsee sinilevien runsastumista, mutta muuten näkymätön sinileväesiintymä voi nousta syksyllä järven pintaan muodostaen silmin havaittavan levälautan. Tilanne on ajankohtaan nähden normaali, toteaa yksikön päällikkö Matti Saura Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Vuoden 2015 leväkesä oli tavanomainen

Pirkanmaan ELY-keskuksen säännöllinen sinilevätilanteesta tiedottaminen loppuu tällä viikolla. Alkukesällä levää oli keskimääräistä vähemmän, koska järvivedet pysyivät pitkään viileinä. Loppukesän tilanne oli melko tyypillinen.

Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 40 havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka. Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erityyppisissä järvissä.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus

Yksikön päällikkö Matti Saura,  puh. 0295 036 170, matti.saura(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:


Regional information