Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Kenelle Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2015, ehdotuksia voi esittää 2.3. saakka (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) pyytää ehdotuksia Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2015 saajaksi. Palkinto voi olla joko vuoteen 2015 kohdistuva erityinen ympäristöteko tai pitkäaikaisempi toiminta ympäristön hyväksi. Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön merkittävällä tavalla huomioon toiminnassaan.

Ehdotukset perusteluineen viimeistään 2.3.2016 klo 12 mennessä

Ehdotukset perusteluineen voi toimittaa webropol-kyselyn kautta, lähettää ne osoitteeseen mari.peltonen(at)ely-keskus.fi tai Mari Peltonen/Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), PL 297, Yliopistonkatu 38, 33101 Tampere.  Myöntämisen edellytyksenä on, että palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998-2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen palkinnon luovutti Hämeen ympäristökeskus vuosina 1994-1997 ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987-1993.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto vuodelta 2014 myönnettiin Kiinteistö Oy Hämeenpuisto 21:lle esimerkillisistä saneerausinvestoinneista energiankulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sekä asumisen terveellisyyden parantamiseksi aurinkoenergiaa hyödyntämällä.

Toinen ympäristöpalkinnon saajista oli Suomen Lasinjalostus Oy, ansiona innovatiivinen  yritystoiminta ja ympäristömyötäinen tuotantomenetelmä luonnonvarojen säästämiseksi jätemateriaalia raaka-aineena käyttäen.

Ympäristöpalkintojen lisäksi palkintoraati päätti viime vuonna jakaa kunniamaininnan Nuorisokeskus Marttiselle Virroilta ansiokkaasta ja monipuolisesta toiminnasta ympäristötietoisuuden lisäämiseksi.

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan maaliskuussa 2016

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsee raati, johon kuuluvat johtaja Olli Madekivi, tutkimusprofessori Tom Frisk, yli-insinööri Hannu Wirola, energia-asiantuntija Timo Fager, ympäristöasiantuntija Johannes Järvinen, yksikön päällikkö Heidi Heino ja tiedottaja Mari Peltonen Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Palkinnon saaja julkistetaan maaliskuussa 2016.

Palkinto sisältää kunniakirjan sekä teemaan sopivan muiston. Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

Lisätietoja: Pirkanmaan ELY-keskus

- Pirkanmaan ympäristöpalkinto
- Webropol-kysely
- Yli-insinööri Hannu Wirola, puh. 0295 036 398
- Tutkimusprofessori Tom Frisk, puh. 0295 036 187

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Regional information