Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Kaakkois-Suomen sinilevätilanne rauhallinen (Kaakkois-Suomi) 

Kesäkuun toisella viikolla ei ole havaittu sinileväesiintymiä Kymenlaakson järvissä tai itäisen Suomenlahden rannikkoalueilla. Etelä-Karjalan alueelta ainoa sinilevähavainto tuli Pien-Saimaalta, Lappeenrannan Sunisenselältä, jossa alkuviikosta oli todettu vähäinen määrä levähippuja vedessä. Sateiseksi ja tuuliseksi muuttunut sää on sekoittanut järvivesiä eikä levää todennäköisesti tällä hetkellä ole enää havaittavissa. Levätilanne on ajankohtaan nähden varsin tavanomainen. Paikoitellen veden pinnalla esiintyy kellertävää männyn siitepölyä.

Erityisen lämpimän toukokuun ja kesäkuun alkupäivien seurauksena vesi Kaakkois-Suomen järvissä on edelleen 1–2 astetta tavanomaista korkeampi. Pintaveden lämpötila järvissä on tällä hetkellä noin 16–18 astetta. Tuulen aiheuttama sekoittuminen ja kolea sää ovat laskeneet pintalämpötiloja viime viikosta. Tällä hetkellä vallitseva viileä ja tuulinen sää hillitsee myös sinileväkukintojen muodostumista.

Ajankohtaiset tiedot levätilanteesta ja pintavesien lämpötilasta löytyvät Järviwiki/Meriwiki-verkkopalvelusta. Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen: levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Havaintojen ilmoittamiseen voi käyttää myös Havaintolähetti-verkkosovellusta (www.jarviwiki.fi/havaintolahetti), joka on suunniteltu käytettäväksi erityisesti kosketusnäyttöisillä laitteilla. Levänäytteen lähettämisestä on sovittava erikseen.

Verkossa:

Järviwiki:

www.syke.fi:

www.ymparisto.fi:

Lisätietoja
Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti: jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296


Regional information