Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Juvan Löttökoskessa hyytötulva (Etelä-Savon ELY-keskus)

Juvalla Pienestä Särkijärvestä Kotijärveen laskevassa Löttökoskessa on havaittu hyytötulva tiistaina 19.1. Löttökoski sijaitsee Juvalta Sulkavalle menevän tien varrella. Tulvavesi uhkaa mahdollisesti asuin- ja saunarakennusta. Kohteessa ei toistaiseksi ole tapahtunut vahinkoja. Tilanteen kehittymistä seurataan ja tarvittaessa ryhdytään tulvantorjuntatoimiin.

Rantasalmen Asemankylän Kohisevanjoella hyytötilanne on tällä hetkellä hallinnassa. Vedenpinta oli joessa jälleen noususuunnassa viime viikonloppuna. Kaivinkone purki hyydepatoja perjantain ja lauantain välisenä yönä sekä sunnuntaina iltapäivällä. Tämän jälkeen vedenpinta on pysynyt alhaalla.

Muissa tähän mennessä havaituissa hyytökohteissa eli Myllyjoella 5-tien alapuolella, Mikkelin ja Kangasniemen rajalla sijaitsevan Läsäkosken alaosassa sekä Joroisvirran Muurinkoskessa ja Venäjänkoskessa tilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Jokiin on jo monin paikoin saatu suojaava jääkansi, mikä osin ehkäisee hyydön muodostumista virtapaikoissa.

Tämän hetkisten ennusteiden mukaan pakkaset jatkuvat torstaihin saakka, jonka jälkeen on luvassa lauhempaa säätä. Lauhtuminen saattaa osaltaan helpottaa tilannetta.

Hyydetulvia on ollut tammikuussa monin paikoin myös muualla Suomessa .

Miten varaudun tulviin?

Lisätietoja:

Vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 192
Vesitalousasiantuntija Heikki Kurtti, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 266
Pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti, Etelä-Savon pelastuslaitos, p. 044 794 3850


Regional information