Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Joukkoliikenteen ostot vähenevät Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteen ostosopimukset ovat pääosin päättymässä keväällä 2016. Joukkoliikenteen hankintojen määrä vähenee jatkossa. Osalle nykyistä liikennettä ei ole enää kysyntää, mutta ELY-keskus joutuu myös sopeuttamaan ostojaan käytettävissä olevaan rahoitukseen. Ostoja vähennetään noin 0,7 milj. euroa vuositasolla.  Lakkautettavien vuorojen matkustajamäärä on ollut noin 70.000 matkustajaa/vuosi.

Viimevuosina joukkoliikenteen hankintoihin ja valtionapuihin ELY-keskuksella on ollut käytettävissä noin
4,7 milj.euroa/vuosi. Tälle vuodelle on käytettävissä n. 4,0 milj. euroa.

Päättyvästä ostoliikenteestä noin puolet on vuoroja, joissa matkustajamäärä on niin vähäinen ettei liikenteen hankinta ole enää tarkoituksenmukaista.  Määrärahojen niukkuudesta johtuvat leikkaukset on pyritty kohdentamaan liikenteisiin, joiden päättyminen ei aiheuta kunnille merkittäviä kustannuksia esimerkiksi koulukuljetusten järjestämiseksi.

Joukkoliikenteen palveluja on pyritty turvaamaan myös kuntien ja ELY-keskuksen yhteishankinnoilla mm. Kainuussa ja Koillismaalla. Kainuun joukkoliikenteen palvelutaso- ja liikennesuunnitelma valmistui viime vuoden lopulla. Suunnitelmassa on määritelty joukkoliikenteen palvelutaso ja kuntien väliset hankittavat vuorot sekä sovittu kustannusten jaosta kuntien ja ELY-keskuksen välillä. Ostoliikenteen vähennyksistä on sovittu Kainuun suunnitelmassa.

Raahen seudulla palvelutaso- ja liikennesuunnittelu on vielä käynnissä.

ELY-keskus käynnistää liikenteen hankintamenettelyt lähipäivinä.
 

Lisätietoja:

Joukkoliikennevastaava Ari Hoppania, puh 0295 038 245 , ari.hoppania (at) ely-keskus.fi.


Regional information