Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Hirvivaara! (Keski-Suomen ELY-keskus)

On se aika vuodesta, kun autoilijoiden on syytä olla liikenteessä erityisen tarkkana. Tilastojen mukaan hirvionnettomuuksien vaarallisin jakso rajoittuu syys-joulukuun väliseen aikaan. Vuonna 2014 kaikista hirvieläinonnettomuuksista 69 % ajettiin hämärässä tai pimeässä.

Viime vuonna henkilövahinkoihin johtaneista hirvieläinonnettomuuksista 90 % ajettiin vähintään 80 km/h nopeusalueilla, mutta myös alle 60 km/h tieosuuksilla sattui henkilövahinkoja. Edellisiin lukuihin sisältyvät myös peurakolarit. Vuonna 2014 Suomen teillä tilastoitiin 1623 hirvionnettomuutta, joissa menehtyi kaksi ja loukkaantui 145 ihmistä. Loukkaantuneiden henkilöiden määrä lähes kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.

– Paras keino välttää hirvikolari on ottaa varoitusmerkit tosissaan, alentaa tilannenopeutta etenkin hämärällä tai pimeässä sekä tarkkailla jatkuvasti tien pientareita vähän pidemmällekin matkalle, liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen Keski-Suomen ELY-keskuksesta opastaa. 

Hirvieläinonnettomuuksista aiheutui vuonna 2014 yhteiskunnalle 90 miljoonan euron laskennalliset kustannukset.

Keski-Suomessa Jyväskylän etelä- ja itäpuolinen ysitie, nelostie Äänekosken ja Viitasaaren välillä sekä tie 13 Saarijärven seutuvilla ovat pahimpia hirvikolarialueita vuosien 2009-2014 tilastoinnin perusteella.

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen, p. 0295 024 709
Keski-Suomen ELY-keskus

Tilastolähteet: Liikennevirasto


Regional information