Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Heinäkuun päällystystöiden aikatauluja (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Maanantaina 6.7 alkavat päällystystyöt E18 Turun kehätiellä (kt 40) Raision keskustan risteyksen ja Konsan liittymän välillä n. 1,0 km:n matkalla. Maanantaina 13.7 alkavat päällystystyöt valtatiellä 8 Marjamäen eritasoliittymän kohdalla n. 2,7 km:n matkalla. Näillä kohteilla liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työt tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Molemmat työt kestävät viikon. Tiet ovat näillä osuuksilla nelikaistaisia. Päällystystöitä tehdään vuorotellen kummallakin ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Lisäksi päällystystyöt jatkuvat viikolla 28 valtatiellä 8 Olkiluodon liittymän ja Eurajoen välillä. Myös tämä työ tehdään yötyönä klo 18–06 välisenä aikana ja päällystystyöt kestävät viikon. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Työt jatkuvat myös valtatiellä 8 Porin pohjoispuolella Poikeljärven ja Tuorilan välillä kestäen vielä viikon 28. Työ tehdään päiväaikaan. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Näiden jälkeen viikolla 29 päällystetään kantatietä 41 Virttaalla ja viikolla 30 maantietä 213 Loimaan ja Alastaron välillä sekä maantietä 222 Orikedon ja Ilmaristen välillä.  Viikolla 30 alkavat päällystystyöt myös kantatiellä 43 välillä Laitila-Uusikaupunki. Työt kestävät 3 viikkoa. Näillä kohteilla töitä tehdään päiväaikaan. Tiet ovat päällystettävillä osuuksilla kaksikaistaisia ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Yhden kohteen viivästyminen viivästyttää myös muiden kohteiden aloitusaikaa. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy nettisivuiltamme. Varsinais-Suomen ELY-keskus on myös twitterissä @VarsinaisELY, tiedotamme siellä mm. tietöiden aikataulumuutoksista.

Ajantasaista liikennetietoa löytyy Liikenneviraston nettisivuilta. Sivuilta löytyy tietoa tietöistä ja liikenteen häiriöistä, liikenteen ruuhkista ja ajokeleistä.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Regional information