Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Hämeen ELY-keskus tukee haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa (Hämeen ELY-keskus)

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:lle 33 340 euroa avustusta haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan. Neuvontaa tehdään tulevan kesän ja syksyn aikana Kanta-Hämeen alueella.

Neuvontatyön tavoitteena on antaa mm. erilaisten kesätapahtumien yhteydessä ilmaista ja puolueetonta yleisneuvontaa haja-asutuksen jätevesien käsittelyyn liittyvissä asioissa. Neuvonnan tarkoituksena on informoida lainsäädännön tulevista muutoksista ja niiden vaikutuksista sekä motivoida asukkaita tarvittavien muutosten tekemiseen kiinteistöillä. Neuvontaa tehdään tarvittaessa myös kiinteistökohtaisesti alueen kuntien ja asukkaiden esittämien tarpeiden perusteel­la.

Neuvonta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen kuntien ympäristönsuojelu- ja rakennusvalvontaviranomaisten kanssa. Selvitykset neuvonnan tarkemmista toteutustavoista alueen eri kuntien kanssa ovat jo käynnissä.

 

Lisätietoja:

Ympäristöasiantuntija, hankevastaava Satu Heino, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, puh. 050 5603 088, etunimi.sukunimi(at)kvvy.fi

Vesitalousasiantuntija Jussi Leino, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 197, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

 

Tiedotus:

Kirsi Elomaa, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 037


Regional information