Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Hae sähköisesti –nopeutat hakuprosessia!

ELY-keskukset tarjoavat asiakkailleen monipuolista sähköistä asiointipalvelua. Yritystuet ja Tekesin tuet voi jo hakea sähköisesti. Myös ensimmäinen ELY-keskuksesta haettava viljelijätuki tuli sähköisesti haettavaksi tänä keväänä.  Sähköiset palvelut helpottavat asiointia kun hakemuksia voi jättää silloin kun asiakkaille parhaiten sopii. Sähköinen asiointi myös nopeuttaa hakemusten käsittelyä, koska työläs papereiden käsittely jää pois.  

Yritystukien rahoitus- ja maksatushakemukset  voi lähettää sähköisesti

Sähköinen palvelu koskee työ- ja elinkeinoministeriön alaista yrityksen kehittämisavustusta, valmistelurahoitusta, toimintaympäristötukea ja kuljetustukea. ELY-keskusten sähköisen asiointipalvelun kautta voi lähettää rahoitus- ja maksatushakemukset.  Palvelun käyttäjä tarvitsee verohallinnon ylläpitämän Katso-tunnisteen, jolla tunnistaudutaan palveluun joko pääkäyttäjänä tai ELY-rahoitusasiointiroolilla. Katso-tunnisteen käyttöönotossa auttaa verohallinto. Jos teknisiä ongelmia palvelun käyttämisessä ja esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä ilmenee, neuvontaa ja opastusta saa puhelimitse ja sähköpostilla. Etelä-Savon ELY-keskus toivoo, että uuden yritystukilain ja uuden ohjelmakauden vaihtuessa 1.7.2014 paperisista lomakkeista päästäisiin kokonaan eroon.  

Ennen yritystukihakemuksen jättämistä kannattaa ottaa yhteyttä ELY-keskuksen yritysasiantuntijoihin. Näin tulee selvitettyä yrityksen rahoitusmahdollisuudet voimassa oleviin rahoituslinjauksiin nähden sekä tarjolla oleva asiantuntija-apu. Neuvoja saa ELY-keskuksesta sekä Yritys-Suomi puhelinpalvelusta.
    
Tekes tarjoaa koulutusta sähköiseen asiointiin

Tekesin sähköisessä asiointipalvelussa voi muun muassa jättää uuden hakemuksen, seurata hakemuksen etenemistä sekä tehdä raportit ja kustannustilitykset. Palveluiden käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä käyttäjäksi pankkitunnuksilla. Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa ottaa yhteyttä Tekesin asiantuntijoihin

Etelä-Savon ELY-keskus/Tekesin palvelut järjestää yrityksille ja tutkimuslaitoksille Tekesin verkkoasiointikoulutusta keskiviikkona 14.5.2014 klo 12-15, osoite Jääkärinkatu 14, kokoustila Saimaa. Ilmoittautumiset Tuula Rissanen, tuula.rissanen@tekes.fi. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Kouluttajana toimii Hannele Teirikari Tekesistä.

Hae maataloustukia Vipu-palvelun kautta

Kevään 2014 viljelijätukihaussa sähköinen asiointi on entistä yksinkertaisempaa ja käyttäjäystävällisempää. Viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa on uusi, aiempaa selkeämpi käyttöliittymä. Myös palvelun ulkoasu on uudistunut. Hyödylliseksi koettu Vipuneuvoja on helpommin löydettävissä ja tukien hakeminen on entistä opastavampaa. Vipu-palvelussa voi laatia sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilan tukihakemustietoja ja karttakuvia. Palvelussa voi myös selailla oman maatilan tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Vipu-palvelun käyttöön tarvittavat oikeudet saa hakijan oman kunnan maaseututoimistosta. Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen neuvoo tunnusten hakemisessa ja Vipu-palvelun käytössä sekä tukihakuun liittyvissä kysymyksissä. Maaseututukien päätukihaku päättyy 30.4.2014.

Lisätietoja sähköisestä asioinnista:

Yritystuet:

Yritys-Suomi puhelinpalvelu, puh. 0295 020 500
Rahoitussihteeri Riitta Pasanen Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 029 502 4071 riitta.pasanen@ely-keskus.fi


Tekesin tuet:

Tekesin neuvonta p. 029 505 5051. Palvelu on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.
Palveluneuvoja Tuula Rissanen, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 029  502 4080, tuula.rissanen@ely-keskus.fi


Maataloustuet:

Maatilojen sähköistä asiointia edistävä hanke Maatila ICT: jorma.flinkman@esedu.fi  p. 044 711 5486, veli.karhu@samiedu.fi p. 044 550 6481,  jarmo.pohjolainen@esedu.fi p. 040 305 6647


Regional information