Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

EU-komissaari kysyi mitä nuorille kuuluu Nuorten Startti -työpajalla (Pirkanmaan ELY-keskus)

EU-komissaari László Andor vieraili 6.-7.10. Suomessa ja 6.10. myös Tampereella Nekalassa tutustumassa nuorisotakuuta toteuttavan Nuorten startti -hankkeen työpajaan. Aiemmin päivällä hän oli esitelmöinyt Tampereen yliopistolla nuorisotakuun toteuttamisesta EU:ssa. László Andor vastaa EU:n työllisyys-, sosiaali- ja tasa-arvoasioista. Näihin sisältyy mm. Euroopan sosiaalirahasto (ESR), josta myös Nuorten startti on saanut rahoitusta.

Vierailun aluksi projektikoordinaattori Jari Rekola kertoi Andorille ja hänen seurueelleen Nuorten startin toiminnasta ja periaatteista: projektin työpajat tarjoavat matalan kynnyksen toimintaa tamperelaisille 18-29-vuotiaille nuorille. Toiminta vahvistaa arjen taitoja sekä tukee suunnitelmallisesti oman polun löytämisessä kohti koulutusta tai työelämää. Samalla nuoren itsetunto kohoaa ja hän on osa pajalla toimivaa yhteisöä. Asioita tehdään nuoria kiinnostavalla ja innostavalla tavalla. Yksilöohjauksen lisäksi pajoilla on monenlaista toimintaa, esimerkiksi elokuvien ja äänien tekemistä studiossa, käsitöitä ja taidetta. Yhdessä tekeminen on tärkeää ja antoisaa nuorille, vaikka huonoja päiviäkin välillä on.

Vierailupäivänä Nekalan pajalla oli niin sanotusti normimeininki ja nuoret olivat työn touhussa. Starttivalmentaja Riikka Nurmen johdolla komissaari Andor kierteli nuorten joukossa tutustumassa heidän puuhiinsa ja esitti samalla kysymyksiä. Hän oli kiinnostunut muun muassa kuinka pitkään nuoret ovat olleet pajatoiminnassa mukana, kuinka vanhoja he ovat, asuvatko vanhempiensa kanssa vai omassa kodissa.

Komissaari ja hänen avustajansa totesivat, että on todella valaisevaa ja tärkeää tutustua paikan päällä hankkeisiin, etteivät asiat jää paperinmakuisiksi ja etäisiksi. Vajaan tunnin vierailun aikana oli rento ilmapiiri eivätkä nuoretkaan "EU-kihoa" juurikaan jännittäneet. Opettavaista molemmin puolin varmasti.
 

Nuorten Startti -projektin toteuttajia ovat Pirkanmaan Sininauha ry, Kuntoutuspolku ry sekä Silta-Valmennusyhdistys ry.


Regional information