Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Etelä-Savon pinta- ja pohjavesien vedenpinnat tavanomaista korkeammalla (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savossa pinta- ja pohjavedenkorkeudet ovat tänä keväänä ja alkukesällä olleet pitkäaikaisten keskiarvojen yläpuolella. Sateinen ja viileä alkukesä on hidastanut ajankohdalle tyypillistä vedenpintojen laskua.

Vedenpinta oli Saimaalla heinäkuun 1. päivänä Lappeenrannan Lauritsalan asteikossa NN + 76,38 m. Saimaan pinta on tällä hetkellä +45 cm ajankohdan keskitason yläpuolella. Ennusteen mukaan vedenkorkeus on saavuttamassa kesän huippunsa ja se pysyy heinäkuun ajan lähellä nykyistä tasolla. Saimaan vedenkorkeus pysyy koko kesän selvästi tavallista ylempänä.

Kyyveden vedenkorkeus, NN + 100,78 m, on +13 cm ajankohdan keskiarvon yläpuolella. Kyyveden pinnankorkeuden ennustetaan laskevan heinäkuun aikana 10-20 cm. Puulan vedenkorkeus on tällä hetkellä tasolla NN + 94,80 m ja +15 cm keskimääräistä korkeammalla. Ennusteen mukaan Puulan pinta alenee heinäkuun loppuun mennessä 5-15 cm.

Pohjavesien pinnat ovat monin paikoin ajankohtaan nähden tavanomaista korkeammalla. Kesäkuun loppupuolen sateet ovat osaltaan nostaneet kaivoveden vedenpintoja. Kaivovesien riittoisuus tulee ennusteen mukaan pysymään suhteellisen hyvänä ainakin heinäkuun ajan.

Järvivedet olivat kesäkuussa harvinaisen viileitä. Etelä-Savon suurilla järvillä veden pintalämpötila on tällä hetkellä 15-17 asteen tuntumassa, joka on muutama aste tavanomaista viileämpää.

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 192
Hydrobiologi Antti Haapala, Etelä-Savo ELY-keskus, p. 0295 024 173


Regional information