Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

ELY-keskus tarkasti etuajo-oikeuksia Hailuodon lautalle (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

ELY-keskus piti perjantaina 27.5.2016 yhteistyössä poliisin kanssa etuajo-oikeuksien tarkastuksen Hailuodon lautalle. ELY-keskukselle oli tullut palautetta, että etuajo-oikeuskaistaa käytetään ilman etuajo-oikeuden osoittavia kilpiä. Tarkastuksessa kävi ilmi, että ongelmana ei ole niinkään etuajo-oikeuden puuttuminen, vaan se, että etuajo-oikeuden haltijoilla oli etuajo-oikeuden osoittavat kilvet puutteellisesti näkyvillä.

ELY-keskus tarkasti yhdessä poliisin kanssa yhteensä 38 etuajokaistalle tullutta ajoneuvoa. Etuajo-oikeuskaistalla oli havaittavissa useita ajoneuvoja, joissa ei ollut etuajo-oikeuskilpiä näkyvillä. Ajoneuvoja tarkastettaessa kävi ilmi, että lähes kaikilla oli kuitenkin etuajo-oikeus lautalle, mutta kilpi ei ollut näkyvissä edessä tai takana. Erityisesti takana pidettävä kilpi puuttui huomattavan monelta.

ELY-keskus on saanut palautetta siitä, että Hailuodon etuajo-oikeuskaistaa käytetään ilman asiaankuuluvaa etuajo-oikeutta. Tarkastuksen perusteella vaikuttaa siltä, että kaistan käyttäjät ovat lähes aina oikeutettuja käyttämään kaistaa, mutta heidän etuajo-oikeutensa ei ole välttämättä näkyvillä muille tienkäyttäjille. ELY-keskus muistuttaa, että etuajo-oikeuden osoittava kilpi tulee olla autossa sekä edessä että takana mahdollisimman näkyvällä paikalla. Etuajo-oikeuden näkyminen kaikille tienkäyttäjille on myös etuajo-oikeutettujen etu.

Hailuodon lautalle voi saada oikeuden käyttää etuajo-oikeutettujen kaistaa, mikäli asuu vakinaisesti Hailuodossa, työskentely Hailuodossa edellyttää sitä, tai yritystoiminnan vuoksi.

Lisätietoja etuajo-oikeudesta lautoille löytyy ELY-keskuksen lupasivuilta.

LISÄTIETOJA: Varsinais-Suomen ELY-keskus, lakimies Meeri Niinisalo, puh. 0295 022 814


Regional information