Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Bacca och hundratals andra öppnar sina dörrar påNärmatsdagen den 10 september!

Bacca är en av de många som deltar i den landsomfattande Närmatsdagen 10.9.2022 och öppnar sina dörrar för allmänheten. Bacca kommer att delta i Närmatsdagen för andra gången.


Under Närmatsdagen har allmänheten tillfälle att ta en närmare titt på vad olika producenter gör och att köpa färska råvaror direkt av producenterna runt om i Finland. På de olika besöksmålen får besökarna bland annat bekanta sig med djur, maskiner, produktionsmetoder, gårdsmiljön, närmat, olika smaker och upplevelser på landsbygden.


- Vi hoppas deltagare vill komma på plats och besöka vår verksamhet, säger Björn Nyman från Bacca.


På Närmatsdagen finns en mängd olika frysta bär till försäljning, som havtorn, buskblåbär, saskatoon, aronia och blåbärstry. På Närmatsdagen anordnar Bacca även självplock av havtorn om vädret tillåter. Också produkter så som havtornskoncentratjuice, den nya produkten Superfruit 3 IN 1 och bärpulver från både havtorn och Superfruitmix finns att köpa.


- Ni är varmt välkomna att besöka vår gård och bekanta er med vår ekoloska bärodling och våra produkter. Välkommen och vi hoppas att ni får en trevlig dag! önskar Nyman.


Den landsomfattande Närmatsdagen ordnas redan för sjunde gången och i den deltar aktörer runt om i landet. Närmatsdagen är en verklig smak- och upplevelseresa till finländsk närmat: under dagen får besökarna stifta närmare bekantskap med en bred skara matproducenter i närområdet, från traditionella lantgårdar till jaktvårdsföreningar, småbryggerier och vidareförädlare. Vid sidan av matproducenterna öppnar också olika aktörer och företag på landsbygden sina dörrar, allt från företag som sysslar med turist- och upplevelsetjänster till olika föreningar och proffs inom matbranschen. 


Sökfunktionen för de medverkande gårdarna och andra objekt samt mer info om Närmatsdagen hittas på adressen www.närmatsdagen.fi. Du som vill anmäla dig som arrangör på Närmatsdagen kan göra det fram till evenemangsdagen 10.9.2022 på adressen www.narmatsdagen.fi/bliarrangor/ 
 

Tilläggsinformation:

Heidi Kohtala, Landsbygdsnätverkstjänster
050 5240318, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi

Gunni Björk, Bacca
info@bacca.fi, Tel. 050 324 9751

 

Logon av Närmatsdagen