Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

Tulviva Nurmonjoki maalaismaisemassa.

 

Kansalaisilla mahdollisuus vaikuttaa tulvariskien hallintasuunnitelmien sisältöön

Ilmastonmuutoksen ennakoidaan lisäävän sää- ja vesioloihin liittyviä ääritilanteita tulevaisuudessa, joten varautuminen on entistä tärkeämpää. Asiasta kirjoittaa Antti Parjanne Maa- ja metsätalousministeriön blogissaan.

Kuluvan kevään tulvatilanne on vaikuttanut melko rauhalliselta, mutta esimerkiksi viime keväänä Pohjois-Suomessa tulvat olisivat voineet aiheuttaa suuriakin vahinkoja, jos niihin ei olisi varauduttu organisaatioiden yhteistyöllä. Tänä vuonna jännittävin tilanne on ollut Etelä-Pohjanmaalla, jossa vesi nousi pääsiäisen aikoihin muutamiin kellareihin ja paikallisteitä oli poikki.

Tulviin ja ilmastonmuutokseen pyritään varautumaan kuultavina olevissa tulvariskien hallintasuunnitelmissa. Nyt myös kansalaisilla ja sidosryhmillä on mahdollisuus vaikuttaa suunnitelmien sisältöön 14. toukokuuta asti. Suunnitelmia on laadittu niiltä vesistö- ja rannikkoalueilta, joissa on arvioitu olevan merkittäviä tulvariskikohteita. Niissä on esitetty tavoitteet ja toimenpiteet vahinkojen ehkäisemiseksi sekä suunnitelmat siitä, miten toimitaan tulvien aikana ja niiden jälkeen. 

Lue lisää: