Navigeringsmeny
Nyheter 2019

Ändringar i lagringsstödet för trädgårdsprodukter - ansökningstiden utgår 11.11.2019

Ansökningstiden för lagringsstöd för trädgårdsprodukter flyttas i höst fram från oktober till november. Stöd kan nu sökas för kvantiteterna trädgårdsprodukter som finns i lager i november och december. Trädgårdsprodukter som berättigar till lagringsstöd är kinakål, kålrabbi, kålrot, rotselleri, rova, äpple, palsternacka, morot, rödbeta, rödkål, purjolök, brysselkål, savojkål, lök och vitkål.

Stöd får sökas av en odlare som har minst en hektar i odling med trädgårdsväxter. Odlaren ska själv ha producerat produkterna som lagras. Lagret som används för lagring av produkterna ska vara i odlarens besittning och uppfylla de krav som ställs på ett lager. Odlaren som ansöker om stödet ska vara över 18 år. Om stödet söks för en sammanslutning ska minst en av sammanslutningens medlemmar vara över 18 år.
 

Lagringsstödet för trädgårdsprodukter söks med blankett 228 och bilaga 228B. Blanketterna finns att få på webbplatsen livsmedelsverket.fi. Blanketterna ska skickas in till Egentliga Finlands eller Österbottens NTM-central eller på Åland till Statens ämbetsverk. Inlämningstiden för ansökningsblankett 228 utgår 11.11.2019 och för bilageblankett 228B 31.12.2019.

Läs mer:

Livsmedelsverkets pressmeddelande 1.10.2019


Regional information