Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Yrityksille tarjolla tietoisku Afrikan bisnesmahdollisuuksista (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Team Finland -verkosto järjestää yrityksille tietoiskun Itä- ja Länsi-Afrikan liiketoimintamahdollisuuksista. Tilaisuus järjestetään Mikkelissä, mutta Lappeenrannan seudun yrittäjät pääsevät seuraamaan tilaisuutta myös webcasting-lähetyksenä Lappeenrannan TE-toimiston kokoustiloihin.

Tilaisuus järjestetään 2.9. klo 8.30−12. Paikalla olevat Finpron edustajat ja Suomen suurlähettiläät Itä- ja Länsi-Afrikasta keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin liiketoiminnasta Afrikan-markkinoilla. Finpron ja suurlähetystöjen edustajat luovat katsaukset Nigerian, Ghanan, Tansanian, Ruandan,  Kongon demokraattisen tasavallan, Kenian, Ugandan, Etiopian ja Sudanin markkinoihin. Lisäksi yrittäjät saavat lisätietoja Afrikan nousevasta keskiluokasta ja yleensä kaupankäynnistä Afrikassa.

Yrityksen näkökulma tulee esiin, kun Pel-tuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lappalainen kertoo yrityksensä toiminnasta Afrikassa.

Lisäksi esitellään Aalto-yliopiston Tekes-rahoitteista New Global innovaatiohanketta.

Afrikan talouskasvun ennustetaan kiihtyvän

Itä- ja Länsi-Afrikan markkinat tarjoavat suomalaisyrityksille kiinnostavia mahdollisuuksia mm. seuraavilla sektoreilla: logistiikka, infrastruktuurin kehittäminen, jätehuolto, satamateollisuus, rakentaminen, energia, maa- ja metsätalous, öljy- ja kaasuteollisuus (ml. off shore), kaivosteollisuus sekä ICT.

OECD:n, Afrikan kehityspankin ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n ennusteen mukaan maanosan talouskasvu yltää tänä vuonna 4,8 prosenttiin ja kiihtyy ensi vuonna 5,7 prosenttiin. Modernisoituva ja kehittyvä Afrikka tarvitsee uudenlaisia tuotteita ja ratkaisuja, joista suomalaiset yritykset voisivat löytää uutta liiketoimintaa.

Vaurastuva keskiluokka sekä viime vuosina löytyneet luonnonvarat, kuten maakaasu ja öljy, ovat houkutelleet uusia ulkomaalaisia sijoittajia Keniaan, Tansaniaan, Etiopiaan, Ghanaan ja Nigeriaan.

Maiden hyvän sijainnin, koulutetun työvoiman, sujuvien tietoliikenneyhteyksien ja toimivien pankkipalveluiden ansiosta monet kansainväliset yritykset ovat avanneet alueellisen toimistonsa alueiden kasvukeskuksiin.

Aasian maat ja erityisesti Kiina ovat jo löytäneet menestyksekkään tavan toimia markkinoilla. Mikä olisi hyvä resepti menestykseen suomalaisille yrityksille?

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Mikkelin tilaisuuteen sitovat ilmoittautumiset pitää tehdä 22.8. mennessä, mutta Lappeenrannan webcasting-tilaisuuteen riittää, kun ilmoittautuu viimeistään 29.8.

Tilaisuuden järjestävät Etelä-Savon Team Finland-alueverkosto yhteistyössä Kaakkois-Suomen, Hämeen ja Pohjois-Karjalan Team Finland-alueverkostojen kanssa. Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja:

Etelä-Savon ELY-keskus/ Maaret Kaksonen, 0295 024 048 (Mikkelin tilaisuus)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus/ Anne Alho 0295 029 040, anne.alho(at)ely-keskus.fi (ilmoittautumiset Lappeenrannan webcasting-tilaisuuteen)

 


Regional information