Regional information

Nyheter 2022

Finansieringsmöjligheter med koppling till den gröna omställningen tas upp på internationella Energyweek i mars (Österbotten)

EnergyWeek, det mest betydande för energibranschen avsedda internationella nätverks- och försäljningsevenemanget i de nordiska länderna, Logoarrangeras igen den 11–14 mars 2024 i Vasa. EnergyWeek 2024 är ett av årets viktigaste evenemang inom energibranschen. Till årets teman hör bl.a. förnybar energi, smart energi, gasenergi samt energilagring.

Under EnergyWeek ordnar Team Finland-aktörerna (NTM-centralen, AN-byrån, Finnvera, Business Finland och Viexpo) ett seminarium om finansiering Financing the Green Transition onsdagen 13.3 kl. 9:30. Fokus ligger på att informera om finansiering av tillväxt och export och göra Team Finland-tjänsterna kända. Seminariets öppningsanförande hålls av Finnveras chefsekonom Mauri Kotamäki.


Under den sista timmen av seminariet är temat återuppbyggnaden av Ukraina. Efter att Ryssland invaderade Ukraina i februari 2022 har landet utsatts för ett stort lidande då kritisk infrastruktur såsom kraftverk, vägar och sjukhus har blivit förstörda. Finland har förbundit sig att stöda Ukraina inte bara genom att ge direkt hjälp utan också genom att tillsammans med ukrainarna söka tillvägagångssätt för att återuppbygga och modernisera landet. På seminariet presenteras finansieringslösningar som finländska företag kan använda för att göra marknadsundersökningar, söka samarbetspartner, finansiera export och göra investeringar.


Läs mer i programmet och anmäl dig till seminariet (energyweek.fi)


På vår mässavdelning får du info om tjänster för tillväxt och inledande av export


Team Finland-aktörerna kan du också träffa tisdagen 12.3 på mässan Wind & Renewable energy i Vasa stadshus spegelsal. Kom och träffa oss för att diskutera våra tjänster till stöd för tillväxt och internationalisering.

Här kan du läsa om de övriga utställarna (energyweek.fi)


Välkommen!