Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Yritys-Suomi Kainuu auttoi viime vuonna 115:n yrityksen perustamisessa (Kainuun ELY-keskus)

Yritys-Suomi Kainuu, joka toimii valtakunnallisen Yritys-Suomi-organisaation paikallisena toimijana, on edistänyt Kainuun yrittäjyyttä onnistuneesti. Vuonna 2012 Yritys-Suomi Kainuu auttoi 115 uuden yrityksen perustamisessa Kainuun alueella.

Uudet yritykset ovat pääasiassa yhden–kahden henkilön perustamia palvelualan yrityksiä. Uutena trendinä näkyvät pelialan yritykset, joita on perustettu syksyn aikana jo kolme. Lisäksi Kainuussa on perustettu mm. kaupan alan yrityksiä, joiden kohderyhmänä ovat venäjänkieliset asiakkaat, sekä luonnontuotteisiin erikoistuneita elintarvikeyrityksiä.

Yritys-Suomi Kainuu tarjoaa neuvonta-, ohjaus-, ja koulutuspalveluja yrittäjyyttä suunnitteleville ja jo toiminnassa oleville yrityksille. Yrittäjyys kiinnostaa Kainuussa: vuonna 2012 kasvokkain tarjottavaa yritysneuvontaa hyödynsi jo 267 kainuulaista. Lisäksi yrityksen perustamiseen liittyviin koulutuksiin osallistuu vuosittain noin 200 henkilöä.

Broker auttaa jo toiminnassa olevia yrityksiä

Toimivien yrittäjien tueksi Yritys-Suomi Kainuussa on ollut käytössä ns. Broker-toiminta. Kyseessä on ainutlaatuinen kainuulaisen yritysneuvojaverkoston toimintapa, jossa yrittäjiä pyritään auttamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

– Broker tarjoaa laaja-alaisen asiantuntijaverkoston yrityksen käyttöön. Hän on yrittäjän ystävä ja sparraaja, joka auttaa esimerkiksi yritystoiminnan analysoinnissa, talousasioissa ja kasvun luomisessa, kertoo asiakkuuspäällikkö Outi Pitkänen Kainuun ELY-keskuksesta.

Yritys-Suomi-palveluista viestitään valtakunnallisen kampanjan avulla

Yritys-Suomen palveluista viestitään parhaillaan valtakunnallisella Innosta menestykseen -kampanjalla, jonka tavoitteena on lisätä julkisten yrityspalvelujen tunnettuutta sekä rohkaista suomalaisia yritysten perustamiseen ja kehittämiseen. Kampanjassa on hyödynnetty televisiota, radiota, verkkoa ja lehtiä.

– Halusimme kampanjan avulla tuoda Yritys-Suomen palvelut kaikkien yrittämisestä kiinnostuneiden tietoon. Yritys-Suomesta löytyy kaikki yrittäjän tarvitsema tieto, ja yritysneuvojamme neuvovat yrityksen perustamisessa, kertoo työministeri Lauri Ihalainen.

Kampanjan kasvoina ja sanansaattajina toimii kahdeksan eri puolilla Suomea työskentelevää yrittäjää, jotka ovat saaneet omaan yritystoimintaansa apua Yritys-Suomelta.

Yrittäjälle apua laajasta Yritys-Suomi-verkostosta

Yritys-Suomi Kainuu on osa Yritys-Suomi-palvelukokonaisuutta. Yritys-Suomen tavoitteena on yhdistää yrittäjän arjessaan tarvitsemat tiedot, yritystoiminnan julkiset palvelut sekä sähköinen asiointi (yrityssuomi.fi) saumattomasti toimivaksi kokonaisuudeksi.

Kainuussa Yritys-Suomi-palveluja tarjoavat Kainuun ELY-keskus, Kainuun TE-toimisto, Kainuun Etu Oy (kehittämisyhtiö) sekä Kainuun kunnat (pl. Vaala). Keskeisessä roolissa aloittavien yrittäjien palveluiden tarjoamisessa ja kehittämisessä on Kainuun ELY-keskuksen Kainuun alueen seudulliset yrityspalvelut (ESR-projekti).

 

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
Projektipäällikkö Ari Kainulainen, p. 029 502 3683


Regional information