Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Työmarkkinanäkymät ovat heikentyneet monilla ammattialoilla Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuussa on ylitarjontaa työntekijöistä yhä useammassa ammattiryhmässä, arvioidaan Kainuun TE-toimiston uusimmassa ammattibarometrissa. Vastaavasti työvoimasta on pulaa aiempaa harvemmassa ammatissa seuraavan puolen vuoden aikana. Syynä kehitykseen on suhdannetilanteesta johtuva yleisesti heikentynyt työllisyys.

Talven edellä työvoiman kysyntä vähenee etenkin rakennusalan ammateissa. Selvää ylitarjontaa on muun muassa kirvesmiehistä, rakennusalan sekatyöntekijöistä, metsätyöntekijöistä ja toimistotyöntekijöistä. Myös kuorma-auton ja ajoneuvoyhdistelmien kuljettajista on ylitarjontaa, vaikka toisaalta osaaville puutavara-autonkuljettajille on kysyntää.

Työvoimaa on vaikeinta saada terveydenhuoltoon ja sosiaalialalle sekä joihinkin palvelutyön ammatteihin. Suurin pula on lääkäreistä ja siivoojista.

Ammattibarometrin arviot perustuvat Kainuun TE-toimiston asiantuntijanäkemyksiin Kainuun keskeisten ammattien työvoiman kysyntä- ja tarjontanäkymistä. Ammattibarometri laaditaan kolme kertaa vuodessa.

Linkit:
Kainuun ammattibarometri 3/2013
Occupational barometer of Kainuu, 3/2013

Lisätietoja:

Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, puh. 029 502 3650,
[email protected],
suunnittelija Hannu Ahvenjärvi, puh. 029 502 3632,
[email protected]

sekä Kainuun TE-toimiston uusilta sivuilta www.te-palvelut.fi/kainuu.


Regional information