Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Tulvat kääntyneet pääosin laskuun (Uudenmaan ELY-keskus)

Tulvavedet ovat kääntyneet laskusuuntaan Uudenmaan jokialueilla. Torstain aikana viilentynyt sää on muuttanut heikentyneet sateet lumeksi, minkä myötä pintavalunta on pienentynyt oleellisesti. Viikonlopun ja alkuviikon sateiden on ennustettu tulevan lumena, joten virtaamat jatkavat laskuaan. Järvien vedenpintojen odotetaan kääntyvän laskuun muutaman päivän sisällä.

Uudenmaan vesistöissä keskimääräiset vuoden maksimiarvot ylitettiin ainakin paikoin Karjaanjoen ja Vantaanjoen vesistöalueilla, Siuntionjoella sekä Ilolanjoella. Muissa vesistöissä jäätiin hieman keskimääräistä alhaisempiin arvoihin. Karjaanjoen Hiidenveden ja Lohjanjärven vedenkorkeudet jatkavat yhä nousuaan, ja niiden odotetaan saavuttavan huippunsa vasta ensi viikon puolella. Vantaanjoen vesistön pienemmillä säännöstellyillä järvillä on valmiudet kääntyä laskuun jo viikonlopun kuluessa. Espoonjoen valuma-alueen luonnontilainen Pitkäjärvi nousee vielä muutaman päivän ajan.

Tulvasta ei ole tiettävästi aiheutunut erityisiä aineellisia vahinkoja. Alavia peltoalueita on edelleen laajalti veden alla. Tulvavesi on noussut Vihdintielle Vantaan Askistossa, ja alueella on voimassa alennetut nopeusrajoitukset. Myös useita kevyenliikenteen väyliä on edelleen poikki. Liikenne tieosuuksilla normalisoituu tulvan laskiessa viimeistään alkuviikon aikana.

Espoonjoen tulviminen on ollut hieman ennakoitua voimakkaampaa. Joen virtaama oli torstai-iltana Kauklahden havaintoaseman kohdalla yli 6 m3/s, mikä on lähellä vuoden keskimääräistä maksimia. Tulvavesi ehti nousta jo torstaina Turunväylän reunan tuntumaan. Pelastuslaitos antoi torstaina määräyksen pienentää väliaikaisesti Bodominjärvestä lähtevää juoksutusta, minkä seurauksena vedenkorkeuden nousu Kirkkojärven alueella pysähtyi perjantain vastaisena yönä. Perjantain ruuhka-ajan liikenteelle ei Turunväylällä ole tämän myötä odotettavissa tulvasta johtuvaa haittaa.

Bodominjärven juoksutus palautetaan normaalille tasolleen perjantain aikana. Vedenkorkeuden ennakoidaan kääntyvän jälleen nousuun viikonlopun aikana, mistä voi aiheutua rajoituksia Turunväylän liikenteelle.

Lisätietoja:

Vesitilanne:

  • johtava vesitalousasiantuntija Kari Rantakokko
  • suunnitteluinsinööri Olli Jaakonaho

Tie- ja liikenneasiat:

  • kunnossapitopäällikkö Pekka Rajala
  • aluevastaava Jarmo Puharinen

 


Regional information