Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pohjois-Pohjanmaan ympäristöpalkinto Pohjois-Pohjanmaan suunnistus ry:n ja sen jäsenseurojen iltarastitoiminnalle (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunta myöntää ympäristöpalkinnon ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin eteen tehdystä työstä. Ympäristö kattaa sekä rakennetun että luonnonympäristön. Ympäristötietoisuustyön yhteistyöryhmä haluaa tunnustuksella nostaa esiin esimerkillisiä käytäntöjä sekä ansiokasta työtä tekeviä tahoja. Ympäristöpalkinto myönnetään vuosittain eri kriteerein vuositeemaan liittyen.

Tänä vuonna ympäristöpalkinto myönnettiin Pohjois-Pohjanmaan suunnistus ry:n ja sen jäsenseurojen iltarastitoiminnalle. Iltarastitoiminta on tukenut ansiokkaasti ja pitkäjänteisesti kestävää harrastustoimintaa, joka on maakuntamme vuoden 2013 ympäristötietoisuusteema. Vuositeemaa on koordinoinut Oulun 4H-piiri.

Iltarastitoiminta on kantanut suosiota jo neljättä vuosikymmentä ja suosio on vuosi vuodelta vain kasvanut. Harrastuksen pariin ovat löytäneet niin opiskelijat, perheet kuin aktiiviurheilijatkin eikä se vaadi suuria taloudellisia panostuksia. Talkoot on tuttu tapa lajin harrastajille. Suunnistustapahtumat alkavat keväällä ja jatkuvat pitkälle syksyyn asti. Vaikka osalla suunnistajista onkin matkassaan hienoista kilpailuasennetta, ovat rasteille tervetulleita kaikki ikään ja kuntoon katsomatta. Iltarastit eivät ole kilpailu, vaan tapa pitää yllä kuntoa ja kartuttaa suunnistuskokemusta. Tärkeintä ei ole menestys, vaan rastien löytämisen ja luonnossa liikkumisen riemu!

Palkintona myönnetään kunniakirja sekä kuvanveistäjä Timo Hannusen uniikki graniittinen huhmare. Hannunen käy taiteessaan usein vuoropuhelua luonnon, rakennetun ympäristön ja elämän arvoituksen kanssa; elävä virta syöksyy symbolisesti kovassa vastuksessa, graniitissa. Tunnetuimpia kuvanveistäjä Hannusen teoksia ovat Juice Leskisen ja Veikko Sinisalon muistomerkit.

Lisätietoja:
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, johtaja Heikki Aronpää, puh. 0295 038 307
Oulun 4H-piiri, toiminnanjohtaja Maria Isolahti, puh.044 556 9138
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, ympäristötietoisuusvastaava Saara Saarinen, puh. 0295 038 409


Pohjois-Pohjanmaan ympäristöpalkinto

Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pohjois-Pohjanmaalla. Se voidaan myöntää Pohjois-Pohjanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pohjois-pohjanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon toiminnassaan.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsee ympäristötietoisuustoimikunta, joka koostuu vuositeemaa koordinoivasta tahosta sekä työhön osallistuvasta työryhmästä. Puheenjohtajana toimii ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat –vastuualueen johtaja.

Palkinnon saaja julkistetaan marraskuussa pidettävillä Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä.


Regional information