Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Nuoret ja pitkäaikaistyöttömät hoitivat Etelä-Savon ympäristöä (Etelä-Savon ELY-keskus)

Eri puolella Etelä-Savoa kunnostettiin vuoden 2013 aikana useita ympäristö- ja rakennuskohteita. Esimerkiksi Kerimäen kotiseutumuseon ja kalastajatilan rakennuksia sekä Mäntyharjun venevajoja korjattiin. Mikkelissä, Savonlinnassa ja Rantasalmella raivattiin tienreunuksia. Kangasniemellä niitettiin vesikasveja.

Mäntyharjun venekopit uimarannassa ennen ja jälkeen kunnostuksen.

Työt hoidettiin Ympäristönhoitotyöt Etelä-Savossa -hankkeessa. Töissä toteutettiin nuorisotakuuta työllistämällä alle 30-vuotiaita nuoria, lisäksi mukana oli pitkäaikaistyöttömiä ja urakoitsijoita. Kohteen omistajat hankkivat tarvikkeet sekä maksoivat työntekijöiden palkka- ja matkakulut. Töiden toteutukseen saatiin apua erilaisista avustuksista tai kuntien työpajojen kautta.

Kunnostustöihin osallistui hankehenkilöstön lisäksi 53 henkilöä, joiden työpanos oli yhteensä 6,95 htv. Työntekijöiden kokemukset ympäristönhoitotöistä olivat pääosin positiivisia. Moni oppi käytännön taitoja työskennellessään usein vaativissakin kunnostuskohteissa ja he uskoivat käyttävänsä oppejaan hyväksi tulevaisuudessa. Erityisesti punamultamaalin keitto kiinnosti.

Ehdotuksia uusista työkohteista otetaan vastaan

Ympäristönhoitotyöt jatkuvat myös ensi vuonna ja ehdotuksia tulevana kesänä kunnostettavista kohteista otetaan vastaan. Kohteiden valinnalle on asetettu kriteerit, joita ovat muun muassa kohteen arvot, kunnostuksen kiireellisyys ja soveltuvuus työkohteeksi. Myös kunnostukseen tarvittavan rahoituksen on oltava kunnossa.

Ympäristönhoitotyöt Etelä-Savossa -hankkeessa suunnitellaan maakunnan yleishyödyllisiä ympäristöhoitotöitä, hankitaan töille tarvittavat luvat sekä perehdytetään, ohjataan ja valvotaan töiden toteutusta. Hanke on työllistänyt vuosittain projektivastaavan sekä 1-3 suunnittelijaa. Hanke on toiminut nykymuodossaan Etelä-Savossa vuodesta 2010 ja sai jatkorahoituksen vuoden 2014 elokuun loppuun EU:n sosiaalirahastosta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 476 547  euroa

Lisätietoja:

Projektivastaava Harri Kaipainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4180

Suunnittelija Hanna Jantunen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295024185
 

                    

 

 

 


Regional information