Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Golden Gavia -kansainvälistymiskilpailuun 2013-2014 valittiin 12 yritystä (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) järjestämä Golden Gavia Business Award 2014 -kansainvälistymiskilpailu on käynnistynyt. Pääpalkinnosta Kultaisesta Kuikasta ja 8000 euron Finpron palvelupaketista pääsee taas kilpailemaan 12 pohjoissavolaista pk-yritystä. Edellisen kilpailun voiton vei Elcoline Oy, mutta varkautelaisvoitto ei tule toistumaan Golden Gavia Gaalassa huhtikuussa 2014, sillä uudet kilpailuyritykset tulevat Kuopiosta, Iisalmesta ja Siilinjärveltä.

Golden Gavia Business Award 2014 -kilpailuun valitut yritykset ovat:

 • Ergorest Oy
 • FinMeas Oy
 • Oy Gust.Ranin(Lignell&Piispanen)
 • Jarmat Oy
 • Kratos Oy
 • Kuormaväline Oy
 • Kuopion Woodi Oy
 • LLP Farm Machinery Group Oy
 • Lunacomp Oy
 • Myontec Oy
 • Paineteho Oy
 • VA-Varuste Oy

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Golden Gavia -palvelusta vastaava teknologia-asiantuntija Kari Venäläinen kertoo, että hakemusten perusteella sekä sidosryhmien ja yritysten kontaktointien avulla tehty kilpailuyritysten valinta ei ollut helppo. 
–Ensimmäinen Golden Gavia -kilpailu sai aikaan jopa pientä hypetystä ja yritysten mielissä koko Golden Gavia -palvelu on sama kuin kilpailu, vaikka sitähän se ei ole, Venäläinen kertoo.   

Golden Gavia palvelee kaikkia kansainvälistyviä maakunnan yrityksiä

Pohjois-Savon yrityspalveluntarjoajien yhteisessä Golden Gavia -kansainvälistymispalvelussa kansainvälistä kasvua hakeva yritys saa palveluntarjoajatiimiltä yrityskohtaisesti räätälöidyn kokonaisvaltaisen kansainvälistymispalvelusuunnitelman, joka tähtää yrityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Tämä palvelu toimii jatkuvana prosessina kaikille kansainvälistymiseen aidosti panostaville pk-yrityksille. Golden Gavia tekee tiivistä yhteistyötä muiden julkisten kansainvälistymispalveluiden, kuten Yritys-Suomen Kasvuväylän ja Team Finlandin kanssa.

Kansainvälistymiskilpailu on noin vuoden mittainen prosessi, jossa yritys saa palvelusuunnitelman lisäksi intensiivistä kansainvälistymissparrausta kolmessa tehosessiossa Golden Gavia -kilpailun arvovaltaiselta tuomaristolta. Tuomaristoon kuuluu kansainvälisen liiketoiminnan, rahoituksen sekä tuotekehityksen tutkimusverkoston osaajia, kuten Finpron organisaatiosta Val Kratzman USA:sta sekä Perry Le Dain Iso-Britanniasta. Muut tuomarit ovat Tarja Tikkanen Finnverasta, Risto Setälä Tekesistä, Riitta Rissanen Savonia AMK:sta ja Mikko Utriainen VTT:n Kuopion yksiköstä.

 Aito lisäarvo on myös tehosessioissa syntyvä koko kilpailuyritysjoukon vertaistuki. Kilpailuyritys saa lisäksi etusijan muun muassa Savonia AMK:n IBAM-kansainvälistymisvalmiusanalyysiin, Kuopion Kauppakamarin tarjoamiin Advisory Board –palveluihin, Kuopio Innovationin Progress-analyysiin, Finpron Go Global Plus –ohjelmaan sekä Finnveran Vientikaupan rahoitus -koulutusohjelmaan.  

Lisätietoa:
Teknologia-asiantuntija Kari Venäläinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh 040 7221632, kari.venalainen(at)ely-keskus.fi


Regional information