Pressmeddelanden 2019

Työttömien määrä vähenee vakaasti Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 200 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä kasvaa - nyt 2 800 henkilöllä.  Työttömyyden kasvu johtuu pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden kesäkuusta työttömien määrä kuitenkin väheni 9 prosentilla (2 100 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-7 %).

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,3 % eli 0,9 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,7 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-13 %), kun Loimaan seudulla työttömien määrä aleni hitaimmin (-5 %) vuotta aiemmasta. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 51 prosentilla eli 5 300 henkilöllä.

Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Uppdaterad