Rytmimusiikkiin keskittyvälle musiikkikoululle oli tilausta

Musiikkiopinnot olivat johdattaneet sodankyläläislähtöisen Heli Kaltiokummun Rovala-opiston pop-jazz-linjan kautta Ouluun ja lopulta Helsinkiin. Nyt veri veti takaisin Lappiin. Yhdessä puolisonsa Mikko Nuoralan kanssa he alkoivat pohtia rytmimusiikin opetukseen keskittyvän yksityisen musiikkikoulun perustamista Rovaniemelle. He olivat pistäneet merkille, että rytmimusiikin opetuksen tarjonta oli vähäistä asukasmäärän nähden, eikä yksityistä musiikkikoulua toiminut paikkakunnalla lainkaan. Heillä molemmilla oli takana muusikon ja musiikkipedagogin opintoja, joten ammattitaitoa löytyisi.

TE-palveluiden kautta pariskunta sai yritysideaa harkitseville tarkoitettua yrittäjyysvalmennusta. He tekivät laskelmia ja liiketoimintasuunnitelmaa, selvittelivät toimitiloja ja etsivät kumppaneita. Lisää vauhtia tuli rattaisiin pariskunnan muutettua Rovaniemelle.

Yritys perustettiin marraskuussa 2016 ja aktiivisesti musiikkikoulun toiminta käynnistyi tämän vuoden alussa. Alkuvaiheessa yrittäjäpari pyöritti opetustunteja kahdestaan: Heli opetti laulua, kuoroja ja pianoa, Mikko sähkökitaraa ja bassoa. Tarjotakseen entistä monipuolisempaa opetusta ja vastatakseen oppilaskyselyn kautta esiin tulleisiin tarpeisiin, pariskunta alkoi suunnitella sivutoimisten työntekijöiden palkkausta.

– Meillä oli valmiina tiedossa osaavia tyyppejä, jotka pystyvät hommaa tekemään, Heli sanoo.

Täsmäapua työnantajana toimimiseen

Helillä ja Mikolla ei ollut varsinaisesti kokemusta työnantajana toimimisesta, toki bändeissä oli totuttu toimimaan ja keikkapalkkiot hoitamaan bändin jäsenten kesken.

Verkosta Heli kuitenkin bongasi maksuttoman Onnistu rekrytoinnissa -palvelun. Yrittäjäpari päätti ottaa selvää onko palvelusta hyötyä ja meni infotilaisuuteen, jossa kerrottiin yleisesti työantajana toimimisesta.

Parhaan hyödyn he kokevat kuitenkin saaneensa yrityskohtaisesta sparrauksesta.

– Esimerkiksi työsopimuksen tekemiseen liittyy paljon selvittämistä: mitä työsopimukseen pitää kirjoittaa, mitä kannattaa kirjoittaa, mitä ei kannata kirjoittaa, Heli kuvailee.

– Me saatiin yrityskohtaista neuvontaa kaksi kertaa. Tamora Oy:n Ville ja Kirsi kävivät ensin parin tunnin session, jossa käytiin läpi yrityksen toimintamallia, tilannetta, hinnoittelua, palkkatasoa. Toisella kertaa tehtiin valmiiksi työsopimuspohja.  

– Saatiin neuvontaa melkein se 5-7 tuntia. Uusilta ihmisiltä ja keskusteluista saa aina uutta näkökulmaa ja ideoita.

Tänä syksynä musiikkikouluun palkattiin kolme uutta sivutoimista musiikinopettajaa ja vuokrattiin lisää tiloja. Heli on tyytyväinen yrityskohtaiseen täsmäapuun:   

– Me oltaisiin joka tapauksessa palkattu työntekijät, mutta nyt tässä säästettiin hirveästi aikaa. Eikä tarvitse miettiä menikö asiat oikein. Voin suositella palvelua muillekin yrittäjille.

Jotta asiantuntija-avusta saa parhaimman hyödyn Heli kannustaa pohtimaan jo etukäteen yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia ja osaamistarpeita – ja miettimään ihan niitä konkreettisia kysymyksiä.

___________

Yrittäjä, helpota omaa arkeasi – onnistu rekrytoinnissa!

Onnistu rekrytoinnissa on maksuton palvelu, jossa etsitään yhdessä yrityksen kanssa ratkaisuja erilaisiin rekrytointitilanteisiin. Palvelu koostuu useille yrityksille yhteisistä valmennustilaisuuksista ja yrityskohtaisesta sparrauksesta.

– Palvelu sopii sekä yritystoimintaansa aloitteleville, kuten Heli ja Mikko, sekä pidempäänkin toimineille, Kirsi Parviainen Tamora Oy:ltä kertoo. – Yritys voi olla palkkaamassa ensimmäistä työntekijää tai työntekijöitä voi olla jo useampiakin.

– Ehkä suurin hyöty tähän mennessä tuntuu syntyneen  nimenomaan työnantajuuden alkutaipaleella, kun ollaan palkkaamassa ensimmäisiä työntekijöitä, Kirsi Parviainen pohtii.

Yhteiset valmennustilaisuudet löytyvät verkosta ja voit katsoa ne itselle sopivana ajankohtana. Yrityskohtaista sparrausta saat 5-7 tuntia juuri oman yrityksesi rekrytointiin ja työnantajana toimiseen liittyvissä kysymyksissä. Kokonaisuus rakennetaan jokaiselle yritykselle sen oman tilanteen mukaisesti.

–  Sparrausta on tarjolla Rovaniemellä ainakin 26.10., 16.11. ja 4.12. Muinakin aikoina sopimuksen mukaan.

Onnistu rekrytoinnissa -palvelu on yritysten hyödynnettävissä vuoden 2017 loppuun. Palvelun tuottaa Tamora Oy ja sen tarjoavat Lapin TE-toimisto ja ELY-keskus.

Tutustu palveluun ja ota rohkeasti yhteyttä:
Onnistu rekrytoinnissa

Teksti ja henkilökuva: Tanja Ylitalo
Kuvituskuva: ELY-keskusten viestintäpalvelut

Päivitetty