Osallisena kotoutumista tukevien palvelujen tuottamisessa (AMIF)

Ajankohtaista Osallisena -hankkeessa:

Osallisena -hanke on perustanut Kohtaamispaikan asiakastyötä tekeville kuntien, TE-toimistojen ja järjestöjen asiantuntijoille. Kohtaamispaikka on yhteisö, jossa asiantuntijat pääsevät dialogin, menetelmien ja vertaistuen avulla jakamaan, oppimaan ja oivaltamaan kohtaamisen merkityksestä asiakkaille, joilla on erityistarpeita tai –haasteita. Yhteisön ensimmäinen tapaaminen järjestetään syyskuussa 2021, mutta siitä lisätietoa myöhemmin Kohtaamispaikkaan liittyneille. Tietoa yhteisöstä saa mielellään jakaa eri toimijoille! Liity mukaan tästä linkistä:

Osallisena -hanke järjestää aloitusseminaarinsa "Kuuleeko kukaan? - Kohti merkityksellistä kumppanuutta" 29.9.2021 klo 9-12:30! Seminaarissa on luvassa tuoreita näkökulmia osallisuuteen ja sen tukemiseen, tutkittua tietoa sekä kohtaamisia. Ohjelman löydät sivun yläreunasta, kohdasta OIKOPOLUT. Seminaarimme järjestetään verkossa, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä:

Osallisena -hankkeen kuvaus ja tavoitteet

Osallisena kotoutumista edistävien palveluiden tuottamisessa -hanke on valtakunnallinen, AMIF-rahoitteinen, pakolaistaustaisten kotoutumista edistävä hanke. Sen toteuttaja on Uudenmaan ELY-keskus. Hankkeen toimintakausi on 1.4.2021 - 31.12.2022. 

Hankkeen tavoitteet: 

  • Luodaan systemaattinen malli, jossa kiintiöpakolaisena tulleet asiakkaat otetaan mukaan heitä koskevien palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen 
  • Tuodaan hankkeen yhteistyökunnissa (Porvoo, Pori, Jyväskylä, Rovaniemi, Kajaani ja Kuopio) maahan muuttaneiden palveluihin liittyviä eri prosesseja lähemmäksi toisiaan 
  • Viedään kohtaavan asiakastyön työtapa TE-hallinnon ja kuntakentän arkeen lisäämällä asiakastyötä tekevien osaamista 
     

Osallisena Twitterissä: @Osallisenahanke 

Osallisena Facebookissa: @Osallisena

 

Kysyttävää hankkeesta? Ole yhteydessä! 

Yhteystiedot:

 

  Anne Laitinen-Saunio

  Hankepäällikkö

  anne.laitinen-saunio(a)ely-keskus.fi

 

  

  Noora Hagman

  Hankesuunnittelija

  noora.hagman(a)ely-keskus.fi

  

  Jaakko Vehkaperä

  Hankesihteeri

  jaakko.vehkapera(a)ely-keskus.fi

 

Inabat Seytnazarova

Omavalmentaja, Kuopio

inabat.seynazarova(a)kuopio.fi

 

Elina Ohtonen

Työllisyysohjaaja, Kajaani

elina.ohtonen(a)kajaani.fi

 

Elli Rankka

Hankesosiaaliohjaaja, Porvoo

elli.rankka(a)porvoo.fi

 

Essi Nuotio

Työllisyysasiantuntija, Pori

essi.nuotio(a)pori.fi