Hyppää sisältöön
Navigointivalikko

 

Avaa chat-ikkuna
Markkinaehtoinen liikenne-ingressi

Markkinaehtoinen liikenne

Reittiliikennelupien myöntäminen on päättynyt ELY-keskuksissa 1.7.2018 alkaen.  

Liikennepalvelulaissa ei ole reittiliikennelupaa tai kutsujoukkoliikennelupaa koskevia säädöksiä ja käytännössä nämä luvat poistuivat liikennepalvelulain myötä. Reittiliikenneluvat jäävät liikennepalvelulain siirtymäsäännöksen (VIII osa, 34 luku, 271 §) mukaan voimaan, mutta käytännössä niillä ei ole enää oikeudellista merkitystä. Reittiliikennelupien edellyttämät joukkoliikenneluvat katsotaan 1.7.2018 alkaen liikennepalvelulain mukaisiksi henkilöliikenneluviksi ja niihin sovelletaan liikennepalvelulain mukaisia säädöksiä.

Uutta markkinaehtoista liikennettä saa aloittaa liikennepalvelulain menettelyjen mukaisesti 1.7.2018 alkaen kaikille reiteille, joille ei ole vahvistettu PSA:n mukaista yksinoikeutta.

Liikennepalvelulain mukaan henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tarjoajan on ilmoitettava säännöllisesti tarjottavan palvelun aloittamisesta, lopettamisesta ja olennaisista muutoksista (esim. reitin pysäkkeihin, vuoron aikatauluihin ja ajopäiväkalenteriin liittyen) Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille viimeistään 60 päivää ennen muutoksen voimaantuloa. Laki ilmoitusvelvollisuuden osalta tuli voimaan 1.7.2018.

Muutostiedot ilmoitetaan NAP-palvelussa erillisellä lomakkeella

Henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tarjoaja ilmoittaa markkinaehtoisen liikenteen muutoksista kaikissa tapauksissa NAP-palvelussa erillisellä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoa muutostietojen ilmoittamisesta (traficom.fi)


Alueellista tietoa


Sisälletyt portletit

Päivitetty: 12.05.2022