Navigointivalikko

Palkkaturva - ingressi

Palkkaturva

Ajankohtaista

Palkkaturvan hakemisesta

Koko Suomen palkkaturva-asiat hoidetaan Uudenmaan ELY-keskuksessa. Odotettavissa oleva palkkaturvahakemuksen käsittelyaikaennuste on keskimäärin neljä (4) kuukautta hakemuksen jättämisestä. Arvio perustuu toteutuneiden käsittelyaikojen keskiarvoon, eli lisäselvittelyä vaativissa asioissa käsittelyaika voi olla myös pidempi.

Palkkaturvahakemus on jätettävä kolmen (3) kuukauden kuluessa saatavan erääntymisestä. Jos määräajan viimeinen päivä on viikonloppuna, arkipyhänä tai yleisenä vapaapäivänä, hakemuksen voi jättää vielä seuraavana arkipäivänä. Hakemus on jätettävä viimeistään määräajan viimeisenä päivänä virastojen aukioloajan päättymiseen kello 16.15 mennessä. Asiakkaiden yhdenvertaisen kohtelun toteutumiseksi sähköisesti toimitetut hakemukset, jotka on jätetty virastojen aukiolopäivinä klo 16.15.00 jälkeen, tulevat vireille seuraavana arkipäivänä.

Voit hakea palkkaturvaa sähköisen asioinnin kautta. Palvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille,  ammattiyhdistyksille ja konkurssipesille. Palvelun käyttäminen vaatii vahvan tunnistautumisen (esimerkiksi pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen). Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti sähköistä asiointia.

Hakemuksen voi tarvittaessa myös postittaa Uudenmaan ELY-keskukseen tai lähettää turvapostipalvelun kautta valitsemalla vastaanottajaksi Uudenmaan ELY-keskus / palkkaturva (palvelu vaatii rekisteröitymisen). Hakemuksen voi jättää myös mihin tahansa ELY-keskukseen tai työ- ja elinkeinotoimistoon.

Palkkaturvajärjestelmä

Palkkaturvajärjestelmä turvaa työntekijän työsuhteesta johtuvien saatavien maksamisen työnantajan maksukyvyttömyyden varalta. Palkkaturvana maksetaan työntekijän työsuhteesta johtuvia saatavia, joiden peruste ja määrä on saatu selvitettyä.

Palkkaturvan hakijana voi olla työntekijä tai ammattiliitto, jolle työntekijä on siirtänyt saatavansa perittäväksi. Jos työnantaja on konkurssissa, palkkaturvaa voi hakea työntekijöiden lukuun myös konkurssipesä.

Tutustu palkkaturvan hakemiseen tarkemmin alasivuilla. Huomaa, että voit hakea palkkaturvaa vain tällä sivulla kerrotuilla tavoilla. Älä siis käytä esimerkiksi verkosta löytyvää palkkaturva.fi-sivustoa.

 


Alueellista tietoa


Päivitetty: 26.05.2023