Navigointivalikko
KAS Työmarkkinat

Työmarkkinat - Kaakkois-Suomi

Ammattibarometrit

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattibarometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa. Ammattien työmarkkinanäkymien arvio tehdään TE-toimistoissa. TE-toimiston virkailijat arvioivat asiantuntemuksensa perusteella noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymiä ja työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainon kehitystä puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Työ- ja elinkeinotoimistot perustavat arvionsa työnantajilta ja työnhakijoilta haastattelujen ja työnantajakäyntien kautta saamiinsa tietoihin sekä mm. barometrien ja seurantajärjestelmien tietoihin. Ammattibarometriarvioinnilla pyritään parantamaan avointen työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamista ja edistämään ammatillista ja alueellista liikkuvuutta.

Koko maan tietoja voi tarkastella ammattibarometri-sivustolta (linkki sivustolle on Muualla verkossa -osiossa sivun oikealla).

2/2020 (syyskuu)

1/2020 (maaliskuu)

Ammattibarometriarviointi on julkaistu 20.3.2020. Työelämän tilanne on kuitenkin muuttunut merkittävästi sen jälkeen, kun arvioinnit tehtiin. Barometri ei siten tällä kertaa kuvaa lähiajan todellista tilannetta, vaan arviointiajan normaalia tilannetta.