Ympäristö

Tietoa ympäristöön liittyvistä tehtävistä ja palveluista

 

Avaa chat-ikkuna

Uutisia -Ympäristö

null Nuoren viljelijän aloitustuen korkotukilainojen nostolupien haku on mahdollista

Nuoren viljelijän aloitustuen korkotukilainojen nostolupien haku on mahdollista

Viljelijät voivat nyt hakea heille tänä vuonna myönnettyjen nuoren viljelijän aloitustukien korkotukilainojen nostolupia. Nostolupia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa.

Huolellisesti laadittu hakemus nopeuttaa käsittelyä. Ohjeita hakemuksen tekemiseen on Ruokaviraston verkkosivuilla. Alueelliset ELY-keskukset neuvovat hakemuksen täyttämisessä. ELY-keskukset aloittavat päätösten tekemisen nostoluvista sitä mukaa kuin viljelijät tekevät hakemuksia niistä.

Aloittava viljelijä voi saada varainsiirtoveroa koskevan verovapaustodistuksen jo ennen kuin ELY-keskus on tehnyt päätöksen korkotukilainan nostoluvasta.

Maatalouden investointi- ja aloitustukien ehdot uudistuivat tänä vuonna uudelle EU-rahoituskaudelle. Uusien ehtojen mukaisten tukien haku alkoi huhtikuussa ja tukipäätösten tekeminen kesäkuussa.

Tällä hetkellä ELY-keskukset ovat tehneet noin 280 päätöstä korkotukilainoista ja suunnilleen saman verran korkotukilainahakemuksia on vielä käsittelemättä. Korkotukilainaa on myönnetty yhteensä 44 miljoonaa euroa. Eniten korkotukilainaa on haettu nuoren viljelijän tilanpidon aloittamiseen, lähes 18 miljoonaa euroa. Seuraavaksi eniten korkotukilainoja on haettu lypsykarjanavettainvestointeihin ja varastojen rakentamisiin.

Maatalouden investointien korkotukilainan nostolupia ei voi vielä hakea. Myöskään tänä vuonna myönnettyjen maatalouden investointi- ja aloitustukien avustusten maksujen haku ei ole vielä mahdollista. Ruokavirasto tiedottaa, kun näiden nostolupien ja maksujen haku alkaa.

Lue lisää

Ympäristöasiakaspalvelu

0295 020 900 (pvm/mpm)

ma-pe 9-16

[email protected]   
(Liitteiden maksimikoko yht. 35 Mt)

Lue lisää asiakaspalvelusta

Tuulivoimaneuvonta

Asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille 0295 023 044

Lue lisää neuvonnasta

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville

0295 020 920

tiistaisin ja keskiviikkoisin
klo 9.00 - 12.00

Lue lisää neuvonnasta

Oikopolut
Muualla verkossa