Navigointivalikko
VAR Alueen tila ja näkymät Työllisyyskatsaukset

Katsaukset ja raportit - Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi on talouden ja kulttuurin ydinaluetta Suomessa. Työllisyysaste on perinteisesti ollut maan kärkipäässä heti Uudenmaan jälkeen. 1990-luvun lama vei alueen työpaikoista viidenneksen. Toisin kuin useimmissa Suomen maakunnissa työpaikkojen määrä on 2000-luvulla ylittänyt 1990-luvun lamaa edeltäneen tason.

Syksyllä 2008 alkaneen talouskriisin seurauksena alueen asema on suhteellisesti heikentynyt ja tätä alamäkeä on toistaiseksi jyrkentänyt meri- ja teknologiateollisuuden rakennemuutos. Aika näyttää toipuuko alueen talous tästä kuten 1990-luvun lamasta.

ELY-keskuksella on käytössään monipuolista työmarkkinoiden toimintaa kuvaavaa tietoa. Tiedot painottuvat työvoiman kysyntään ja tarjontaan, joiden yhteisvaikutuksena syntyy vallitseva työllisyyden taso. Näitä tietoja käytetään toimintaympäristön seurantaan, työllisyyden rakenteen ja muutoksen seurantaan. Mainittujen seurantatehtävien lisäksi ELY-keskuksessa tuotetaan ja hyödynnetään ennakointitietoa työllisyyden kehityksestä toimiala- ja ammattinäkökulmista.

Ajankohtaisia tilannekatsauksia:

  • työllisyyskatsaukset
  • ammattibarometri
  • Varsinais-Suomen alueelliset kehitysnäkymät


 

Päivitetty: 25.05.2022