Navigointivalikko
VAR Alueen tila ja näkymät

Alueen tila ja näkymät - Varsinais-Suomi

Faktoja ja tulkintoja alueen tilasta ja näkymistä

Varsinais-Suomen ELY-keskus kerää ja tulkitsee tietoa työmarkkinoiden, elinkeinoelämän, liikenneinfrastruktuurin ja ympäristön tilan muutoksista sekä ennakoi tulevaa kehitystä.
Tietojärjestelmiä hyödynnetään ELY-keskuksen toiminnan suunnittelussa sekä maakunnallisessa kehittämisessä ja päätöksenteossa. Osa aineistoista on avoimesti tarjolla kaikille tarvitsijoille ja kiinnostuneille. Osaan palveluista tarvitaan käyttäjätunnus.  


ELY-keskuksen arkisto on julkinen

Kaikilla on halutessaan mahdollisuus saada tietoja kirjatuista ja arkistoiduista aineistoista. Tiedustelut osoitetaan kirjaamoon. Tietojen etsintään ja mahdolliseen tulostamiseen tai kopiointiin varataan kohtuullinen aika, ja tietojen hankinnasta syntyneet merkittävät työkustannukset veloitetaan asiakkaalta. Veloitus perustuu valtion maksuperustelakiin. Julkisuuslaki kuitenkin myös suojaa tiettyjä, esimerkiksi henkilöllisyyteen, elinkeinotoimintaan ja uhanalaisiin lajeihin liittyviä tietoja.


Ota yhteys tietoalan ammattilaisiin

Analyytikko Juha Pusila luotaa tulevaisuutta ja tarjoaa tietopalvelua erityisesti työmarkkinoiden, toimialojen ja aluetalouden kehityksestä.


 

Päivitetty: 25.05.2022