Navigointivalikko

Mehiläistalouden pesäkohtainen tuki

Mehiläistalouden pesäkohtainen tuki

Pesäkohtainen talveutustuki on haettavissa 24.5.—15.6.2021.

Mehiläistalouden pesäkohtaisen tuen myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on rekisteröitynyt eläintenpitäjäksi ja hänellä on vähintään 15 talvehtinutta mehiläisyhteiskuntaa koko tuotantokauden ajan eli 1.6.–30.9.2021. Yhteiskunnista on myös pystyttävä keräämään normaali hunajasato tuen myöntämisvuonna.

Tukea haetaan sähköisesti Vipu-verkkopalvelun kautta osoitteessa vipu.ruokavirasto.fi. Vaiheittaiset ohjeet sähköiseen hakuun löytyy Ruokaviraston sivuilta: Mehiläistalouden tuki - Vipu-käyttäjän ohje 2021.

Mehiläistalouden tukea on mahdollista hakea myös paperilomakkeella (lomake 204), jos sähköinen haku ei onnistu. Paperihakemus palautetaan Manner-Suomessa Pohjois-Savon ELY-keskukseen ja Ahvenanmaalla valtionvirastoon. Paperilomaketta käyttäessäsi muista tarkistaa, että hakemuslomake on hakuvuodelle ja että lomake on kaikilta osin huolellisesti täytetty.  Postitse lähetetty hakemus katsotaan saapuneeksi ajoissa, kun siinä on postileima viimeistään hakuajan viimeisenä päivän. Postitse lähetettyyn hakemukseen on pyydettävä postileima.

Mehiläistalouden tuesta on kerrottu tarkemmin lomakkeen yhteydessä olevassa hakuohjeessa sekä Ruokaviraston nettisivuilla.

Lomakkeet:

 

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:

 

Paperihakemuksen palautusosoite

Pohjois-Savon ELY-keskus
​​​​​​​PL 2000, 70101 Kuopio
​​​​​​​Puhelinvaihde: 0295 026 500
​​​​​​​Kirjaamo: kirjaamo.pohjois-savo(at)ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa


Päivitetty: 17.11.2023