Hyppää sisältöön
Navigointivalikko

Maaseudun yritysrahoitus - ingressi

Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystukimääritelmässä 95 prosenttia Suomen pinta-alasta on maaseutua. Uuden kaupunki-maaseutuluokituksen perusteella Suomen yrityksistä noin 30 prosenttia sijaitsee maaseudulla. Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille, eri toimialojen yrityksille, aloittaville ja laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen.

Maaseudun yritystukia voit hakea, mikäli yrityksesi sijaitsee maaseutualueella. Yritysten perustamista ja investointeja tuemme, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua, joten tuen myöntäminen on harkinnanvaraista.

Yritystukea haet ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä. Voit ottaa yhteyttä kumpaan tahansa toimijaan päästäkseen asiassa eteenpäin. Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kautta.

Vuoden 2023 haut käynnistyvät vaiheittain kevät-kesällä. Ilmotamme niistä tarkemmin, kun ajankohdat varmistuvat.
​​​​Lisätietoja maaseudun kehittämistukien uudistumisesta vuodelle 2023 Ruokaviraston sivuilta.

 

Sisälletyt portletit

Alueellista tietoa


ota yhteyttä

Ota yhteyttä

  • Tarvitsetko apua rahoituksessa, kansainvälistymisessä tai osaamisen kehittämisessä? Täytä lomake − otamme sinuun yhteyttä kahden työpäivän sisällä: Team Finland -verkoston yhteydenottopyyntö
  • Pk-yritysten rahoitus − kysy asiantuntijalta: 0295 024 800, mape klo 9−15.
    Sähköposti: pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi
  • Yritys-Suomi-puhelinpalvelu
    0295 020 500
  • Yrittäjän talousapu 0295 024 880
  • Valtakunnallisiin palvelupuhelinnumeroihin sekä ELY-keskuksiin soittaminen maksaa asiakkaalle lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimesta matkapuhelinmaksun (mpm) verran.

 

Päivitetty: 05.06.2023