Navigointivalikko
HAM Alueen tila ja näkymät

Alueen tila ja näkymät – Häme

Kokoamme numerotietoa ja tulkintoja alueen tilasta ja näkymistä

Hämeen ELY-keskuksessa kokoamme ja tulkitsemme tietoa alueen elinkeinoelämän, ympäristön, työllisyyden ja koulutuksen tilasta ja ennakoimme tulevaa kehitystä. Teemme tätä työtä myös yhteistyössä muiden aluetoimijoiden kanssa ja toimimme erilaisissa verkostoissa. Tavoitteenamme on parantaa tietoperustaa, joka tukee kansalaisten ja yritysten toimintaa sekä alueellista päätöksentekoa. Hyödynnämme tietoja oman toimintamme suunnittelussa sekä maakunnallisessa kehittämisessä ja päätöksenteossa.

Osa tiedosta kootaan alueellisiin tarpeisiin, mutta pääosa kaikkien tehtäväalojen tiedosta kootaan valtakunnallisesti yhtenäisin periaattein yhteisiin tietojärjestelmiin. Osa aineistoista on avoimesti tarjolla kaikille tarvitsijoille ja kiinnostuneille, ja osaan palveluista tarvitaan käyttäjätunnus. Asiantuntijamme neuvovat tarvittaessa oman tehtäväalansa asioissa.

Arkistomme on julkinen

Kaikilla on halutessaan mahdollisuus saada tietoja kirjatuista ja arkistoiduista aineistoista. Julkisuuslaki kuitenkin myös suojaa tiettyjä, esimerkiksi henkilöllisyyteen, elinkeinotoimintaan ja uhanalaisiin lajeihin liittyviä tietoja.

Aineistotiedustelut voit osoittaa kirjaamoon. Tietojen etsintään ja mahdolliseen tulostamiseen tai kopiointiin varataan kohtuullinen aika, ja tietojen hankinnasta syntyneet merkittävät kustannukset veloitetaan asiakkaalta. Veloitus perustuu valtion maksuperustelakiin.

Päivitetty: 02.06.2023