Navigointivalikko
HAM Talous ja elinkeinoelämä

Talous ja elinkeinoelämä – Häme

 

Tietopalvelu ja ennakointi Hämeen ELY-keskuksessa

Hämeessä on käynnistynyt Hämeen ELY-keskuksen koordinoima ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Hämeen yhteinen osaamistarpeiden ennakoinnin toimintamalli -hanke. Hankkeessa pyritään edistämään osaavan työvoiman saatavuutta ja työmarkkinoiden kohtaantoa Hämeen alueella kehittämällä alueellinen osaamistarpeiden ennakoinnin strategia sekä toimintamalli yhteistyössä osaamistarvetietoa keräävien, tuottavien ja hyödyntävien aluetoimijoiden kanssa.

Hankkeen toteuttamisaika on 1.9.2023–31.08.2025 ja toiminta-alue Kanta- ja Päijät-Häme. Tutustu hankkeeseen hankesivulla:

Alueelliset kehitysnäkymät

Alueelliset kehitysnäkymät on työ- ja elinkeinoministeriön ja ELY-keskusten kaksi kertaa vuodessa laatima julkaisu. Julkaisuun kootaan ELY-keskuksen yhdessä muiden aluekehittäjien kanssa muodostamat näkemykset ELY-keskusalueen ja sen seutukuntien nykytilasta ja tulevaisuuden kehitysnäkymistä.

Katsauksessa arvioidaan alueen kehitysnäkymiä kolmesta eri näkökulmasta, jotka ovat elinkeinoelämä ja yritystoiminta, työttömyyden määrä ja rakenne sekä osaavan työvoiman saatavuus.

Julkaisut löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön sivulta:

Alueelliset kehitysnäkymät -katsaukset:


Rahoituskatsaukset

Hämeen ELY-keskus kokoaa puolivuosittain yhteenvedon myöntämästään rahoituksesta.

Päivitetty: 14.02.2024