Uutiset 2021

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Tarjolla palvelua yrityksen kehittämiseen nopeasti ja edullisesti ELY-keskukselta

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelujen haku käynnistyy tauon jälkeen. Analyysi- ja Konsultointi-palvelut ovat jo yritysten haettavissa, ja Koulutukset tulevat haettaviksi huhtikuussa. Palveluissa tarjotaan Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Yritysten kehittämispalvelut ovat strategisen kehittämisen työkaluja ja koostuvat Analyysi-, Konsultointi- ja Koulutus-palveluista. Palveluihin kannattaa tutustua, jos yritys esimerkiksi etsii kasvumahdollisuuksia kotimaasta, suunnittelee kansainvälistymistä tai kaipaa vaikkapa apua toiminnan digitalisointiin. Palvelut sopivat myös muun muassa omistajanvaihdoksen, rekrytoinnin tai uuden palvelun suunnittelemiseen.

Analyysi-palvelussa kartoitetaan yrityksen nykytilanne ja kehittämistarpeet. Konsultoinnissa keskitytään toiminnan kehittämiseen yrityksen tarpeiden mukaisesta näkökulmasta. Koulutus tarjoaa apua pk-yritysten johdon ja avainhenkilöiden liiketoimintaosaamisen kehittämiseen. 

Yli 700 asiantuntijaa valmiina auttamaan yrityksiä kasvamaan ja kehittymään

Sopimuskauden vaihtumisen myötä palveluntuottajien joukko kasvaa. Kilpailutuksen kautta on valittu yli 700 asiantuntijaa tuottamaan Analyysi- ja Konsultointi-palveluja yrityksille. Palvelut ovat valtakunnallisia ja kaikki asiantuntijat ovat käytettävissä koko Suomen alueella. ELY-keskuksesta saa apua sopivan asiantuntijan löytämiseen, mutta asiakas valitsee aina lopulta itse tarpeisiinsa sopivimman asiantuntijan. Asiantuntijoiden osaamiseen voi tutustua asiantuntijahaussa. Asiantuntijahakua on hieman uudistettu ja hakuun on lisätty asiasanahaku auttamaan asiantuntijan valinnassa. 

Yritysten kehittämispalvelujen Koulutus-palveluja toteutetaan kolmen hyväksi havaitun teeman alla: Kasvuun johtaminen, Talouden ja tuottavuuden johtaminen sekä Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen. Koulutusten hankintaa on uudistettu ja seuraavan kahden vuoden ajan hankinnassa käytetään dynaamista hankintajärjestelmää. Tarkoituksena on hankkia koulutuksia entistä joustavammin ja laajemmalta joukolta palveluntuottajia.

ELY-keskus maksaa palveluista suurimman osan. Yrityksen maksuosuus Analyysi-palvelusta on 260 euroa + alv/päivä ja Konsultointi-palvelusta 325 euroa + alv/päivä. Koulutus-palvelu maksaa yritykselle 1 590 euroa + alv/osallistuja. Palvelujen hakeminen on helppoa. Yritys täyttää sähköiseen hakemukseen perustietonsa ja kuvaa kehittämistarpeensa. Tavallisesti päätöksen palvelun myöntämisestä saa noin kymmenessä päivässä.

Lisätietoa yritysten kehittämispalveluista saa ELY-keskuksen verkkosivuilta

Yhteystiedot

Analyysi ja Konsultointi: Riikka Huhtanen-Pitkänen, 0295 029 123, [email protected]

Koulutus: Päivi Vaarala, 0295 026 020, [email protected]