Producentansvar

Producentansvar inom avfallshanteringen gäller cirka 50 000 tillverkare, importörer och förpackare.

 

 

Tuottajavastuu laajentunee tekstiileihin - koskee kotitalouksien tekstiilejä ja jalkineita

Euroopan komissio ehdottaa, että tuottajavastuu laajenee tulevaisuudessa tekstiilien valmistajiin, maahantuojiin ja jakelijoihin. Ehdotuksen mukaan tuottajavastuu koskisi kotitalouksien tekstiileitä, muun muassa vaatteita, vuodevaatteita ja kenkiä kaikkialla Euroopassa. 

Kertakäyttömuovien (SUP) tuottajien siivouskustannusvastuu on alkanut - kunnilla mahdollisuus saada korvausta tuottajilta

Vuonna 2024 kunnat voivat saada ensimmäistä kertaa korvausta tiettyjen kertakäyttöisten muovituotteiden siivouskustannuksista niiden tuottajilta. Korvausten saamiseksi kunnan tulee ilmoittaa kustannustiedot vuosittain Pirkanmaan ELY-keskukselle. 

Tule meille töihin! Haemme tuottajavastuuvalvojaa pakkausalalle

Nyt on avoinna mielenkiintoinen virka mukavassa tiimissä Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Hae viimeistään 20.9.

Vastuullisuus yritystoiminnassa - lisää velvollisuuksia vai kilpailuetua? seminaari 27.9.

Mitä yrityksen tulisi tietää tuottajavastuun hoitamisesta nyt ja tulevaisuudessa? Mitä vastuullisuus tarkoittaa suomalaisen Nanson toiminnassa? Maksuton seminaari käynnistää tuottajavastuujärjestelmien yhteistyöryhmän toiminnan.

Muovipakkausten uusi raportointi alkaa - tavoitteena nostaa muovin kierrätystä

Muovipakkausten uusi, entistä tarkempi kierrätyksen raportointi alkaa ensimmäistä kertaa vuonna 2023. Luvut raportoidaan EU:lle, ja ne vaikuttavat siihen, kuinka paljon Suomi maksaa EU:n jäsenmaksua. Tavoitteena on nostaa muovin kierrätysastetta.

Miten voit huomioida ympäristöasiat kesällä? Lue vinkit

Keräsimme avuksesi vinkkejä, miten voit nauttia kesästä ympäristön huomioiden. Muista kierrättää kesälläkin!

Kansainvälisen tuottajavastuuverkoston tapaamisessa vahvistettiin viranomaisyhteistyötä

Eri maiden viranomaisilla on paljon opittavaa toisiltaan sekä mahdollisuus tulevaisuudessa myös yhdistää voimavarojaan. Muun muassa tämä kävi ilmi Viron ja Pohjoismaiden tuottajavastuuviranomaisten tapaamisessa toukokuussa Tampereella.

Tuottajavastuulle perustetaan yhteistyöryhmä

Tuottajavastuun yhteistyöryhmä kokoontuu jatkossa vuosittain vaihtamaan ajankohtaisia kuulumisia ja tietoa tuottajavastuun parissa toimivien tahojen kanssa.

Tuottajavastuu laajenee uusiin tuotteisiin

Kertakäyttömuovidirektiivin (SUP-direktiivi) myötä perinteinen tuottajavastuu koskee myös muovia sisältäviä kalastusvälineitä. Uutena tulee siivouskustannusvastuu, jonka piiriin erinäisten muovituotteiden valmistajat ja maahantuojat kuuluvat. 

EU:n uusi akkuasetus yhdenmukaistaa vaatimuksia sekä kiristää keräys- ja kierrätystavoitteita

Uusi EU:n akkuasetus tulee korvaamaan vuonna 2006 annetun paristo- ja akkudirektiivin, johon nykyinen paristojen ja akkujen tuottajavastuu on pohjautunut. Tuleva akkuasetus tulee kattamaan koko paristojen ja akkujen elinkaaren. 

Uppdaterad: 25.03.2024