Producentansvar

Producentansvar inom avfallshanteringen gäller cirka 50 000 tillverkare, importörer och förpackare.

 

 

Meillä töissä: Milla edistää kiertotaloutta ja valvoo, että yritykset hoitavat tuottajavastuunsa

Pakkausten tuottajavastuuvalvoja Milla Kolehmainen toivoo, että uusien materiaalien käyttö maailmassa vähenisi. "Olen mukana viiden vaatteen haasteessa ja pyrin hankkimaan tänä vuonna uutena vain viisi vaatetta”, Milla kertoo. Tässä juttusarjassa Pirkanmaan ELY-keskuksen työntekijät esittäytyvät.

Mika Heinonen: Vastuullisesti toimiva yritys on hoitanut tuottajavastuunsa

"Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus. Meillä ei ole varaa jättää tuottajavastuuta hoitamatta. Tuottajavastuun hoitaminen on myös eettinen velvollisuus", kirjoittaa tuottajavastuun ryhmäpäällikkö Mika Heinonen Pirkanmaan ELY-keskuksen uutiskirjeen pääkirjoituksessa. 

Tulossa Tuottajavastuun syysseminaari 25.9.

Merkkaa jo kalenteriin Tuottajavastuun syysseminaari 25.9., jonka teemoina ovat pakkaukset, vastuullisuus sekä uudelleenkäyttö. Tule mukaan verkostoitumaan!

Kunnat huomio: Muista ilmoittaa SUP-siivoamiskustannuksista toukokuun loppuun mennessä

Siivouskustannusvastuu tarkoittaa, että kunnat voivat saada korvausta kertakäyttömuovien (SUP) tuottajilta. Korvauksen saadakseen kuntien on ilmoitettava yleisten alueidensa siivoamiskustannukset Pirkanmaan ELY-keskukselle 31.5.2024 mennessä.

Tuottajavastuu.fi-sivut ovat uudistuneet! Tutustu sivuihin

Olemme uudistaneet nettisivujamme, jotta tietoa tuottajavastuusta ja sen hoitamisesta olisi entistä helpompi löytää. 

Kyselytilaisuus: Kunnat voivat kysyä jätehuolto- ja siivouskustannusten ilmoittamisesta 24.4.

Pirkanmaan ELY-keskus ja Kuntaliitto ry järjestävät kunnille suunnatun kysymystilaisuuden jätehuolto- ja siivouskustannusten (SUP) ilmoittamisesta 24.4. klo 9-10.

Vasta viidesosa yrityksistä on hoitanut jätehuollon tuottajavastuunsa – usein syynä tiedon puute

Tänä vuonna kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä tuli jätehuollon tuottajavastuun piiriin, kun jätelainsäädäntö uudistui. Tuottajavastuu koskee nyt noin 50 000:ta yritystä. Se on helpointa hoitaa liittymällä tuottajayhteisöön. Tuottajavastuun ansiosta raaka-aineet saadaan kiertoon ja kuluttajat voivat kierrättää maksutta.

Miten ilmoittaa siivouskustannuksista? Kunnille suunnattu webinaari 25.3.

Pirkanmaan ELY-keskus järjestää kunnille suunnatun webinaarin jätehuolto- ja siivouskustannusten (SUP) ilmoittamisesta maanantaina 25.3.2024 kello 8.30–10.00. Ilmoittautuminen on käynnissä!

Mitä tarkoittaa pakkausten tuottajavastuun laajeneminen? 3 yleisintä kysymystä

Pakkausten tuottajavastuu laajenee ensi vuoden alusta. Muutokset koskevat jopa 30 000 yritystä. Moni toimija on ottanut meihin yhteyttä. Keräsimme vastaukset kolmeen yleisimpään kysymykseen aiheesta.

Uusia kasvoja tuottajavastuun tiimissä - tutustu Henriikkaan, Enniin, Mattiin ja Millaan!

Pirkanmaan ELY-keskuksen tuottajavastuun tiimi on saanut uusia kasvoja. Lue Henriikka Harisen, Enni Virtasen, Matti Silvolan ja Milla Kolehmaisen esittelyt! 

Uppdaterad: 25.03.2024