Producentansvar

Producentansvar inom avfallshanteringen gäller 15 000 tillverkare, importörer och förpackare.

 

 

Aktuellt (på finska)

Tuottajavastuulle perustetaan yhteistyöryhmä

Tuottajavastuun yhteistyöryhmä kokoontuu jatkossa vuosittain vaihtamaan ajankohtaisia kuulumisia ja tietoa tuottajavastuun parissa toimivien tahojen kanssa.

Tuottajavastuu laajenee uusiin tuotteisiin

Kertakäyttömuovidirektiivin (SUP-direktiivi) myötä perinteinen tuottajavastuu koskee myös muovia sisältäviä kalastusvälineitä. Uutena tulee siivouskustannusvastuu, jonka piiriin erinäisten muovituotteiden valmistajat ja maahantuojat kuuluvat. 

EU:n uusi akkuasetus yhdenmukaistaa vaatimuksia sekä kiristää keräys- ja kierrätystavoitteita

Uusi EU:n akkuasetus tulee korvaamaan vuonna 2006 annetun paristo- ja akkudirektiivin, johon nykyinen paristojen ja akkujen tuottajavastuu on pohjautunut. Tuleva akkuasetus tulee kattamaan koko paristojen ja akkujen elinkaaren. 

Videotallenne: Tietoa tuottajavastuun hoitamisesta Suomessa ulkomaalaisille etämyyjille

Helmikuussa järjestettiin englanninkielinen info ulkomaalaisille etämyyjille. Tallenne on nyt katsottavissa.

Digitaalisuus autojen kiertotaloudessa kiinnosti ihmisiä niin paikan päällä kuin etänäkin

Hybriditilaisuutena järjestetty seminaari keräsi paikan päälle sekä etäyhteydellä yhteensä noin 50 osallistujaa. Aamupäivän aikana kuultiin puheenvuoroja niin akkuasetuksesta kuin digitaalisista mahdollisuuksista autojen kiertotaloudessa.

Onko digitaalisissa tietoalustoissa ratkaisu autojen kiertotalouteen? -tilaisuus järjestetään 14.2.

Kiinnostaako tietää, mitä autokierrätyksen saralla tapahtuu? Tervetuloa kuulemaan tilaisuuteen 14.2. joko paikan päälle Valtiontalolle tai Teamsin kautta! 

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – katso tallenne tietoiskusta verkkokauppaa käyville yrityksille

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Katso tallenne joulukuun tietoiskusta ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Försummelse av avfallslagen kan leda till en betydande avgift – det här är producentansvar inom avfallshantering

Media har under de senaste dagarna rapporterat om fallet där däckaffären har dömts att betala staten om en kännbar vinning av brott. Försummelsen av producentansvaret inom avfallshantering kan snedvrida konkurrensen mellan företagen och störa avfallshanterings- och återvinningssystem.

Autonosien uudelleenkäytön edistämistä selvitettiin laajassa yhteistyössä

Romuajoneuvojen osien uudelleenkäytön mahdollistavasta tietoalustasta tehtiin esiselvitys, jossa kartoitettiin muun muassa tietoalustan vaikuttavuutta, kustannuksia ja säädöstarpeita. Esiselvitys osoitti, että tarvitaan niin romualan prosessin kuin tiedonkulun kehittämistä, jotta osien uudelleenkäyttöä voidaan lisätä.

Testaa, koskeeko yritystäsi tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskettaa arviolta noin 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä. Nyt jos koskaan on helppo testata, koskeeko tämä lakisääteinen velvollisuus myös sinun yritystäsi!

Uppdaterad: 12.04.2023