Producentansvar

Producentansvar inom avfallshanteringen gäller cirka 50 000 tillverkare, importörer och förpackare.

 

 

Kunnat huomio: Muista ilmoittaa SUP-siivoamiskustannuksista toukokuun loppuun mennessä

Siivouskustannusvastuu tarkoittaa, että kunnat voivat saada korvausta kertakäyttömuovien (SUP) tuottajilta. Korvauksen saadakseen kuntien on ilmoitettava yleisten alueidensa siivoamiskustannukset Pirkanmaan ELY-keskukselle 31.5.2024 mennessä.

Tuottajavastuu.fi-sivut ovat uudistuneet! Tutustu sivuihin

Olemme uudistaneet nettisivujamme, jotta tietoa tuottajavastuusta ja sen hoitamisesta olisi entistä helpompi löytää. 

Kyselytilaisuus: Kunnat voivat kysyä jätehuolto- ja siivouskustannusten ilmoittamisesta 24.4.

Pirkanmaan ELY-keskus ja Kuntaliitto ry järjestävät kunnille suunnatun kysymystilaisuuden jätehuolto- ja siivouskustannusten (SUP) ilmoittamisesta 24.4. klo 9-10.

Vasta viidesosa yrityksistä on hoitanut jätehuollon tuottajavastuunsa – usein syynä tiedon puute

Tänä vuonna kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä tuli jätehuollon tuottajavastuun piiriin, kun jätelainsäädäntö uudistui. Tuottajavastuu koskee nyt noin 50 000:ta yritystä. Se on helpointa hoitaa liittymällä tuottajayhteisöön. Tuottajavastuun ansiosta raaka-aineet saadaan kiertoon ja kuluttajat voivat kierrättää maksutta.

Miten ilmoittaa siivouskustannuksista? Kunnille suunnattu webinaari 25.3.

Pirkanmaan ELY-keskus järjestää kunnille suunnatun webinaarin jätehuolto- ja siivouskustannusten (SUP) ilmoittamisesta maanantaina 25.3.2024 kello 8.30–10.00. Ilmoittautuminen on käynnissä!

Mitä tarkoittaa pakkausten tuottajavastuun laajeneminen? 3 yleisintä kysymystä

Pakkausten tuottajavastuu laajenee ensi vuoden alusta. Muutokset koskevat jopa 30 000 yritystä. Moni toimija on ottanut meihin yhteyttä. Keräsimme vastaukset kolmeen yleisimpään kysymykseen aiheesta.

Uusia kasvoja tuottajavastuun tiimissä - tutustu Henriikkaan, Enniin, Mattiin ja Millaan!

Pirkanmaan ELY-keskuksen tuottajavastuun tiimi on saanut uusia kasvoja. Lue Henriikka Harisen, Enni Virtasen, Matti Silvolan ja Milla Kolehmaisen esittelyt! 

Kunnat voivat saada tuottajilta 1,6 euroa per asukas SUP-roskien siivouksesta

Kertakäyttömuovien (SUP) tuottajien siivouskustannusvastuu on alkanut. Kunnat voivat vuodesta 2024 alkaen saada korvausta siivouskuluista tuottajilta. Kuntien tulee ilmoittaa kustannustiedot toukokuun loppuun mennessä Pirkanmaan ELY-keskukselle. 

ELV-asetus on tuomassa bussit, kuorma-autot ja moottoripyörät tuottajavastuuseen

Tuottajavastuu halutaan laajentaa myös busseihin, kuorma-autoihin ja moottoripyöriin. Kyse on EU-komission ehdotuksesta, jonka on tarkoitus parantaa kiertotaloutta autoteollisuudessa. Niin sanottu ELV-asetus ehdottaa myös, että 30 prosenttia kaikkien romuajoneuvojen muovista on kierrätettävä. 

Pakkausten tuottajavastuu muuttuu – koskee jopa 30 000 yritystä

Ensi vuoden alusta jätehuollon tuottajavastuu laajenee koskemaan kaikkia ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka saattavat markkinoille pakkauksia. Aiemmin voimassa ollut miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu. Tuottajavastuun voi hoitaa helpoiten liittymällä tuottajayhteisöön. 

Uppdaterad: 25.03.2024