Producentansvar

Producentansvar inom avfallshanteringen gäller cirka 50 000 tillverkare, importörer och förpackare.

 

 

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä kasvussa - kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tuottajayhteisöihin liittymiset kasvoivat alkuvuonna noin tuhannella. Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi tietoa tuottajavastuusta keväällä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa henkilöä.

Mika Heinonen: Kesä, vesi ja SUP

Mitä SUP-muovit ovat ja miksi niistä säännellään? Entä miten siivouskustannusvastuu liittyy asiaan? Tuottajavastuun ryhmäpäällikkö Mika Heinonen kertoo vinkkejä vastuulliseen kesänviettoon tuottajavastuun kesäkuun uutiskirjeessä.

SUP-tuottajilta tulossa kunnille jopa miljoonia euroja rantojen ja yleisten alueiden siivoukseen

Lähes kolmasosa kunnista haki SUP-tuotteiden tuottajilta korvauksia siivouskustannuksiin. Määräaika päättyi toukokuun lopussa. Pirkanmaan ELY-keskus tekee päätöksen korvauksista loppuvuonna.

Legon tehdas Tanskassa kiinnosti Nordic EPR Networkin tapaamisessa

Tuottajavastuun pohjoismainen yhteistyöryhmä Nordic EPR Network kokoontui Tanskassa. Paikalla oli 14 asiantuntijaa Pohjoismaista ja Virosta. Lue matkakertomus!  

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy on hyväksytty tuottajarekisteriin

Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy:n tuottajarekisteriin suodattimellisten tupakkatuotteiden ja tupakansuodattimien, kosteuspyyhkeiden ja ilmapallojen tuottajayhteisönä.

Tutustu uudistettuun Jätevakuusoppaaseen – linkki julkaisuun

Jätevakuusoppaasta löydät perustiedot muun muassa jäte- ja ympäristönsuojelulainsäädännön sisältämistä vakuusvaatimuksista. Uudistetussa oppaassa on huomioitu lainsäädännön ja soveltamiskäytäntöjen muutokset sekä oppaan rakennetta on kehitetty.

Tietoa tuottajavastuusta ulkomaisille verkkokauppiaille -webinaari 10.9.2024

Pirkanmaan ELY-keskus ja Kaupan liitto järjestävät yhteistyössä tuottajavastuuaiheisen webinaarin ulkomaisille verkkokauppiaille. 

Meillä töissä: Milla edistää kiertotaloutta ja valvoo, että yritykset hoitavat tuottajavastuunsa

Pakkausten tuottajavastuuvalvoja Milla Kolehmainen toivoo, että uusien materiaalien käyttö maailmassa vähenisi. "Olen mukana viiden vaatteen haasteessa ja pyrin hankkimaan tänä vuonna uutena vain viisi vaatetta”, Milla kertoo. Tässä juttusarjassa Pirkanmaan ELY-keskuksen työntekijät esittäytyvät.

Mika Heinonen: Vastuullisesti toimiva yritys on hoitanut tuottajavastuunsa

"Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus. Meillä ei ole varaa jättää tuottajavastuuta hoitamatta. Tuottajavastuun hoitaminen on myös eettinen velvollisuus", kirjoittaa tuottajavastuun ryhmäpäällikkö Mika Heinonen Pirkanmaan ELY-keskuksen uutiskirjeen pääkirjoituksessa. 

Tulossa Tuottajavastuun syysseminaari 25.9.

Merkkaa jo kalenteriin Tuottajavastuun syysseminaari 25.9., jonka teemoina ovat pakkaukset, vastuullisuus sekä uudelleenkäyttö. Tule mukaan verkostoitumaan!

Uppdaterad: 25.03.2024