Nuorten start up -pilotti -hanke - Pohjois-Pohjanmaa

Nuorten start up -pilotti -hankkeessa tarjotaan nuorille alle 30-vuotiaille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille tietoa yrittäjyydestä, tukea yrittäjyyden polulle siirtymistä ja lisätä nuorten valmiuksia toimia yrittäjinä, itsenäisinä ammatinharjoittajina tai kevytyrittäjinä. Tavoitteena on myös kohtauttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria omistajanvaihdosta suunnittelevien yrittäjien kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto ja työllisyyden kuntakokeilut.

Hankkeen toimenpiteisiin sisältyy nykyisten käytössä olevien ELY-keskuksen TE-palveluhankintojen kokoaminen (yrittäjyyskoulutuspuitteet, muut sopimukset) yhteen sekä virkailijoiden että asiakkaiden käyttöön. Nuorten yrittäjyyttä tukevia palveluja kootaan myös kunnista ja ESR-hankkeista. Palvelujen yhteensovituksessa huomioidaan koko Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alue. Yrittäjyyteen liittyvien palvelutarpeiden osalta tarvittavaa yritysneuvonnan ja sparrauksen palveluita täydennetään tarpeiden mukaan.

Hankkeen toimenpiteisiin sisältyy myös kohderyhmän ja toiminnan näkökulmasta keskeisten verkostojen kokoaminen ja niiden toiminnasta vastaaminen sekä yhteydenpito mm. ohjaamot, työpajat, seutukunnalliset yrityspalvelut ja oppilaitokset. Toimenpiteissä on myös viestintää, erityisesti some-viestintä ja palvelujen markkinointi yhdessä palveluntuottajien kanssa (esim. TE-live).

Nuorten start up pilotti -hanketta rahoitetaan Työ ja elinkeinoministeriöstä ja hanketta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Yhteistyökumppaneina toimivat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto ja työllisyyden kuntakokeilut.

Hankkeen toiminta-aika 1.11.2022 - 30.6.2024.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Minna Tuhkanen, p. 0295 056 358, [email protected]

 

Päivitetty: 14.08.2023