Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Yksinyrittäjän ei tarvitse jäädä yksin

Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10.2023 teemalla Mielenterveys on jokaisen oikeus. Yrittäjän talousapu ja Yrittäjän kriisikeskus haluavat muistuttaa erityisesti yksinyrittäjiä siitä, että heillä on oikeus avun saamiseen ja mielenterveys on olennainen osa yrityksen menestystä.

Yksinyrittäjä on yrityksensä tärkein voimavara. On tärkeää, että jokainen yrittäjä huolehtii jaksamisestaan ja mielenterveydestään ajoissa. Apua on saatavilla.

Suurin osa yrittäjistä on yksinyrittäjiä

Yksinyrittäjät kohtaavat usein onnistumiset ja vaikeudet yksin. Yllättävä kriisi elämässä tai taloudelliset vaikeudet on selätettävä yksin ja töiden jatkuttava niistä huolimatta.

Suomalaisista yrittäjistä 73 % on yksinyrittäjiä (Tilastokeskus 4/2023). Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäkyselyn (2022) mukaan yksinyrittäjät tekevät pitkää työviikkoa, yrittäjän sairastuessa sijaista on vaikea saada ja perhevapaiden pitäminen on hankalaa. Muun muassa nämä seikat saattavat johtaa siihen, että yksinyrittäjä uupuu ja sitä kautta yrityksen menestys on vaakalaudalla.

Apua on saatavilla helposti ja maksutta

Keskustelutukea ja neuvontaa on saatavilla helposti puhelimen välityksellä. Yrittäjän talousapu palvelee yrittäjiä talousasioissa ja Yrittäjän kriisikeskus elämän muutostilanteissa, kun omat voimat käyvät vähiin tai haluat lisätä hyvinvointiasi. Huolien kasaantuessa ei tarvitse jäädä yksin.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä molempiin palveluihin ja suosittelevat niitä myös muille. Yrittäjän talousapu -palvelu sai vuonna 2023 asiakkailtaan arvosanan 4,4/5.

Näin tavoitat Yrittäjän talousavun ja Yrittäjän kriisikeskuksen

Yrittäjän talousavun neuvontapalvelu

Yrittäjän kriisikeskus

Lue lisää

Yksinyrittäjän ei tarvitse jäädä yksin (ELY-keskusen tiedote 10.10.2023, sttinfo.fi)