Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Vieraslajiohjelman rahoitushaku aukeaa syksyllä

Maa- ja metsätalousministeriön aloittama vieraslajiohjelma haluaa saada haitalliset vieraslajit kuriin Suomessa. Ohjelman rahoitushaku aukeaa syksyllä. Ohjelmasta rahoitettavilla vieraslajihankkeilla halutaan vähentää vieraslajien esiintymiä, lisätä luonnon monimuotoisuutta sekä vahvistaa vieraslajitoimijoiden yhteistyötä.

Haun tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin syyskesästä. Jo nyt kannattaa aloittaa hankkeen suunnittelu, yhteistyökumppaneiden etsintä sekä omarahoituksen etsiminen.

Vieraslajien torjuntatyö hyödyttää koko aluetta

Rahoitusta voivat hakea mm. yhdistykset, yritykset ja kunnat. Avustusta myönnetään lähtökohtaisesti puolet hankkeen kustannuksista. Toisen puolikkaan voi kattaa esimerkiksi omalla rahoituksella tai talkootyöllä.

Vieraslajien torjuntatyö hyödyttää koko paikkakuntaa ja aluetta edistäen myös alkuperäiskasvien palautumista käsitellyille alueille.

Vieraslajien torjuntahankkeita rahoitetaan syksyisin ja hankkeet käynnistyvät aina seuraavana vuonna. Rahoitusta voidaan myöntää vieraslajien torjuntaan, torjuntatyön neuvontaan ja torjunnan jälkiseurantaan.

Avustukset tulevat haettaviksi Kainuun ELY-keskuksesta syksyllä 2020, asiasta tiedotetaan haun käynnistyessä.

Lue lisää