Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Muutoksia yritysten koronatukeen - ELY-keskuksen koronarahoitus päättymässä (Pirkanmaa)

Yrityksille on tulossa uusi kustannustuki koronatilanteeseen. Siinä yhteydessä ELY-keskuksen kautta myönnettävä erillinen koronarahoitus on päättymässä. ELY-keskukset siirtyvät rahoittamaan yrityksiä normaaleilla rahoitusmuodoillaan.

Hallitus linjasi 13.5. neuvotteluissaan, että yrityksille tulee toimialasta riippumaton kustannustuki. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Se kohdentuu kaikkein eniten koronasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin.

Kustannustukea koskevan lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Tuki haetaan Valtiokonttorista. Kustannustukea voi hakea, vaikka yritys olisi jo saanut muita suoria tukia koronatilanteessa, mutta muut suorat tuet vähennetään kustannustuesta.

ELY-keskusten ja Business Finlandin koronatilanteen tukihaut ajetaan hallitusti alas

Tällä hetkellä ELY-keskukset ja Business Finland myöntävät yrityksille koronavirustilanteen kehittämisavustusta. Hallitus linjasi, että näiden niin sanottujen koronatukien haut suljetaan samassa yhteydessä, kun kustannustukea koskeva hallituksen esitys annetaan.

Business Finland ja ELY-keskukset käsittelevät normaalisti kaikki hakemukset, jotka ovat saapuneet koronatukien hakujen voimassaoloaikana. Hakujen sulkemisen jälkeen Business Finland ja ELY-keskukset rahoittavat yrityksiä normaaleilla rahoitusmuodoillaan.

Lue lisää: https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-linjasi-yrityksille-uusi-kustannustuki-koronaviruksen-vuoksi

Muut yritystuet

Lisäksi kunnat myöntävät toimintatukea yksinyrittäjille. Yksinyrittäjien koronatukeen ei tule muutoksia.

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki on nyt haettavissa: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/maaseudun-yritysten-alkutuotannon-ja-kalatalouden-koronatuki

Kysymyksiä ja vastauksia ravintoloille valmistellusta erillisestä tuesta ja hyvityksestä työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-tuesta-ja-hyvityksesta-ravintoloille